Китай наложи персонални санкции срещу 28 американски граждани, сред които

...
Китай наложи персонални санкции срещу 28 американски граждани, сред които
Коментари Харесай

Китай наложи санкции на 28 американци, включително Майк Помпео

Китай наложи лични наказания против 28 американски жители, измежду които са и досегашният държавен секретар Майк Помпео и съветникът на Доналд Тръмп по търговията Питър Наваро. Това разгласи министерството на външните работи на Китай. 

" В последните години ред антикитайски политици в САЩ изхождайки от лични политически ползи, предразсъдъци и злоба към Китай, а също по този начин игнорирайки ползите на китайския и американския нации, възнамеряваха и реализираха серия безумни дейности, които са съществени вмешателства във вътрешните работи на Китай и нанесоха ущърб на Китайската национална република ", се споделя в изказването на въшното министерство.

В него се отбелязва, че " Китай взе решение да наложи наказания във връзка с 28 души, които са били виновни за тези дейности на Съединени американски щати ".

В листата със глобените лица са включени още Матю Потинджър, Робърт О`Брайън, Алекс Азар.

Потинджър бе зам.-съветник по националната сигурност на Съединени американски щати в администрацията на Доналд Тръмп, който неотдавна бе упрекнат от Китай, че лъже с изказванията си, че SARS-CoV-2 е тръгнал от секретна лаборатория в Ухан.

Робърт О`Брайън бе консултант на Тръмп по националната сигурност, а Алекс Азар - министър на опазването на здравето и обществените служби.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР