Китай налага едни от най-тежките рестрикции по време на пандемията

...
Китай налага едни от най-тежките рестрикции по време на пандемията
Коментари Харесай

В търсене на щастие: Китайски студенти все по-често избират живот в Тайланд

Китай постанова едни от най-тежките рестрикции по време на пандемията от COVID-19, поставяйки милиони поданици под продължителна строга изолираност. Това подтикнало хора като Кони Чен и нейния брачен партньор да емигрират, написа Радио „ Свободна Азия ”, част от Voice of America (VOA) .

" По време на Коронавирус пандемията желанието за независимост стана още по-силно, по тази причина се разрових за информация по какъв начин да се преместя. Сякаш отворих врата към един нов свят. Имах възприятието, че в случай че бях траяла да работя без смяна, щеше да е едно и също, само че животът е толкоз къс, имах потребност от нещо друго ”, споделя Кони Чен, някогашен банков чиновник, която е избрала да се реалокира в Чиангмай в Тайланд. Причината да изберат страната е улесненият достъп до едногодишна студентска виза, забавеният темп на живот и по-ниските разноски . Така да вземем за пример, двамата могат да си разрешат частни уроци по тенис, нещо непостижимо като разход за тях в Шанхай.

„ Имам възприятието, че всеки китайски град наподобява по един и същи метод, както и мислите хората там – учи в влиятелен университет, откри си работа, служи на обществото. Учудващо е, че в толкоз голяма страна хората мислят шаблонно ”, споделя пред Радио „ Свободна Азия ” Гордън Лин, някогашен маркетинг чиновник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР