Китай, където пламна най-напред пандемията COVID-19, вече 54 поредни дни

...
Китай, където пламна най-напред пандемията COVID-19, вече 54 поредни дни
Коментари Харесай

Как Китай срази COVID-19 с нула новозаразени 54 дни поред

Китай, където пламна на първо време пандемията COVID-19, към този момент 54 следващи дни не записва нито един инфектиран с ковид в страната и държи вируса под надзор, отбелязва „ Ас “.

Единствените нови позитивни проби, за които оповестяват здравните управляващи, са на идващи от чужбина, които този петък бяха общо 21. В този ден не бе регистриран нито един смъртен случай.

Досега Китай, най-многолюдната страна на Земята с 1,3 милиарда поданици, има общо 90 757 инфектирани и 4739 смъртни случая от заболяването. Тези числа го държат доста надалеч от страните, които са най-засегнати от пандемията, макар, че вирусът потегли точно от Китай, съобщи dariknews.bg.

Страната, наложила строги ограничавания, които бяха доразвити с потребление на технологии, не е наранена от втората вълна на пандемията, за разлика от доста други страни.

След затварянето, постановено на 23 януари в Хубей, провинцията, от която вирусът стартира да се популяризира, китайското държавно управление продължи да ползва строги ограничавания в столицата Пекин и на други територии на страната. Маските станаха наложителни, лимитирано бе придвижването на хората, затваряха се заведения, учебни заведения и други

В допълнение бяха въведени неповторими способи за следенето на разпространяването на болестта, задача, при която потреблението на технологията е основно, най-много посредством функционалностите за следене на приложения на Alibaba и Tencent. Гражданите имаха задължението да демонстрират цветния код, който тези приложения са записали (зелен, жълт или червен), с цел да имат достъп до публични места.

Всичко това води до понижаване на случаите, регистрирани през месеците, и по този начин Китай не регистрира нито една позитивна проба на локален гражданин от 15 август насам, което разреши на жителите да се върнат към нормалността в всекидневието отпреди пандемията.

Няколко специалисти обаче предизвестяват за риска вирусът още веднъж да мине в нахлуване с идването на студа, по тази причина упорстват за нараснало внимание.

" Хората в Китай ме питат дали ще има втора вълна на пандемията през зимата “, съобщи през септември Чан Уенхог, шеф на отделението по инфекциозни заболявания в болничното заведение „ Хуашан “ в Шанхай.

„ Сега, когато Европа минава през втора вълна, неизбежно е да преминем през втора вълна от инфекции “, означи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР