Китай извърши тест за прихващане на ракети срещу наземни цели,

...
Китай извърши тест за прихващане на ракети срещу наземни цели,
Коментари Харесай

Китай се похвали с успешен тест на ПВО

Китай извърши тест за прихващане на ракети против наземни цели, който " реализира предстоящата си цел ". Това разгласи китайското Министерство на защитата, представено от " Ройтерс ".

От ведомството прецизираха, че тестът е бил защитителен и не е ориентиран против съответна страна.

Китай засили изпитанията на всички типове ракети - от такива, способни да унищожават спътници в космоса, до усъвършенствани балистични ракети с нуклеарен накрайник, като част от упорит проект за рационализация, следен от водача Си Дзинпин.

И преди Пекин е тествал ракетни прихващачи. За последно за сходно тестване беше публично оповестено през февруари 2021 година, а по-рано - през 2018 година Държавните медии оповестяват, че Китай провеждал проби на противоракетни системи най-малко от 2010 година насам.

В малко изказване късно в неделя Министерството на защитата съобщи, че тестването е било извършено тази нощ.

" Тестът реализира предстоящите цели ", оповестиха от ведомството и разясниха, че той е бил защитителен и не е бил ориентиран към никоя страна.

Китай, дружно със своя съдружник Русия, неведнъж се е противопоставял на разполагането на американска система за противоракетна защита THAAD, осигуряваща отбрана на зона на огромна надморска височина, в Южна Корея.

Пекин разкрива малко детайлности за личните си ракетни стратегии, като се изключи спорадични къси изказвания на Министерството на защитата или в държавни медии.

През 2016 година Министерството на защитата удостовери, че продължава с тестванията на противоракетна система, откакто фотоси за това се появиха по държавната телевизия.

Пекин твърди, че такава технология е нужна за националната защита и сигурност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР