Китай изпрати кораби да почистят огромния петролен разлив, след като

...
Китай изпрати кораби да почистят огромния петролен разлив, след като
Коментари Харесай

Екокатастрофа в Източнокитайско море след потъването на иранския танкер

Китай изпрати кораби да почистят големия петролен разлив, откакто ирански танкер „ Санчи " потъна в Източнокитайско море, заяви Би Би Си.

Предполага се, че петролният разлив, който е с обща повърхност от над 120 кв. километра, съдържа главно тежко гориво, което е било употребявано за задвижването на кораба.  

Танкерът „ Санчи " е превозвал 136 хиляди тона ултралек недопечен нефт от Иран, които има свойството да основава подводни нефтени петна, невидими от повърхността.

Както горивото, по този начин и ултралекият недопечен нефт могат да нанесат опустошителни вреди върху живота в морето.

До злополуката се стигна откакто танкерът се сблъска с товарен транспортен съд на към 260 км  източно от Шанхай на 6 януари. Плавателният съд пламтя повече от една седмица, преди през днешния ден да потъне наоколо до източния бряг на Китай.

Според иранските управляващи няма вяра за откриването на оживели от 32-членния екипаж.

От Китайската централна телевизия обявиха,  че избавителната интервенция е била прекъсната и са стартирани интервенции по почистването на разлива, откакто огънят към разлива е бил сподавен.

Кореспондентът на Би Би Си в Китай Робин Брант твърди, че петролният разлив е нараснал повече от два пъти размерите си от неделя до през днешния ден.

„ Основният фокус в този момент е върху въздействието, което разлива ще окаже на околната среда. Под повърхността може да има огромен подводен облак от кондензат, което е ултралека версия на суровия нефт “, съобщи Брант.

Този ултралек нефт, който се употребява за основаването на ракетно гориво, е доста по-различен от елементарния недопечен нефт, който постоянно се среща в нефтените разливи. Той е мощно отровен, има ниска компактност и е доста по-запалим от останалите разновидности на суровия нефт.

Причината за конфликта сред танкера и товарния кораб към момента се обяснява.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР