Китай има население над 1.5 милиарда души и правителството подкрепя

...
Китай има население над 1.5 милиарда души и правителството подкрепя
Коментари Харесай

Денят, в който Китай започна да натурализира футболисти

Китай има население над 1.5 милиарда души и държавното управление поддържа проект за превръщането на страната в международна футболна мощ до 2050 година Въпреки това се оказа, че националният тим на Китай по футбол се нуждае от външни подкрепления.

Футболистът на " Пекин Гуан " Нико Йенарис се трансформира в първия натурализиран състезател, който ще бъде част от китайския народен отбор. Халфът е роден в Англия, само че поради китайските корени на майка си получи паспорт.

Легендарният треньор Марчело Липи включи Йенарис в състава за контролите против Филипините и Таджикистан. В Китай Йенарис е прочут като Ли Ке, само че е родом от лондонското предградие Лейтънстоун.

" За мен е чест да играя за националния тим. Това е значимо събитие в моята кариера. От началото на годината съм в Китай и тук ми харесва доста, а в този момент ще имам късмет да играя за тази страна ", разяснява Йенарис.

В своята кариера той беше част от академията на " Арсенал " и даже изигра един мач за първия отбор на " артилеристите ". По-късно 26-годишният халф мина през нискоразрядните " Нотс каунти ", " Брентфорд " и " Уикъмб ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР