Китай и Германия съвместно ще бъдат домакини на Tретия финансов

...
Китай и Германия съвместно ще бъдат домакини на Tретия финансов
Коментари Харесай

Китай и Германия възобновяват финансовия диалог на високо равнище въпреки ЕС

Китай и Германия взаимно ще бъдат домакини на Tретия финансов разговор на високо ниво, който ще се организира в Германия на следващия ден, 1 октомври, съобщи Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

За възобновяването на диалозите на високо ниво, които в продължение на няколко години бяха блокирани поради пандемията от КОВИД-19, заяви по-рано тази седмица китайското министерство на външните работи.

Китайският вицепремиер Хъ Лифън ще съпредседателства разговора дружно с немския финансов министър Кристиан Линднер.

При последния кръг договаряния, който се организира през януари 2019 година, Китай и Германия подписаха съглашения за усилване на координацията в банковото дело, финансите и финансовите пазари, ангажираха се да усилят пазарния достъп и да задълбочат съдействието, с цел да разширят икономическите връзки като цяло. Оттогава обаче Европейски Съюз, в това число Германия, показва терзания от прекомерно мощната си икономическа взаимозависимост от Китай.

Миналата седмица Германия съобщи, че възнамерява да принуди телекомуникационните оператори да понижат потреблението на съоръжение на китайските снабдители " Хуавей " (Huawei) и Зед Ти И (ZTE) при 5G мрежите си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР