Киселото зеле е сред най-приготвяните туршии за зимата. Освен, че

...
Киселото зеле е сред най-приготвяните туршии за зимата. Освен, че
Коментари Харесай

Ако зелето в бидона не се получава, значи допускате някоя от тези ГРЕШКИ

Киселото зеле е измежду най-приготвяните туршии за зимата. Освен, че е апетитен, ферментиралият зарзават е също толкоз потребен. Той си е заслужил мястото на нашата софра. Свикнали сме да го похапваме като част от редица ястия, а даже и като салатка, подправена с червен пипер и малко олио.

Понякога обаче домакините недоумяват къде в действителност бъркат, до момента в който подготвят този артикул за зимата. Някъде позволяват неточност, само че каква ли е тя?

Днес ще ви посочим 3 вероятни пропуски при приготвянето на зелето в бидон за зимата. Внимателно ги прегледайте и сме сигурни, че ще разберете какво в действителност не вършиме както би трябвало.
Грешки при подготвяне на зеле за зимата: • Избор на неверен вид зеленчук;
Това е измежду най-често допусканите неточности, изключително от тези домакини, които занапред се заемат с изработката на зимнина. Важно е да изберем зелки, които са в развой на узряване, тъй като тогава те са най-хрупкави и най-после резултатът е тъкмо подобен, какъвто желаеме. Много грешите, в случай че употребявате презряло зеле, тъй като по време на ферментация то ще стане още по-меко и напълно няма да се получи по този начин, както очаквате.
Как да запазим киселото си зеле си хрупкаво и ароматно
Всички приготвяме вкусната зимнина за идващите мразовити дни, само че сигурни ли сме, че използваме най-хубавите предписания? Един от главните п...
• Зеле с ниско наличие на нитрати;
Когато избирате зеле, което е с високо наличие на нитрати, туршията в бидона се получава лигава и неприятна. Много е значимо да купувате зарзават, който е с ниско наличие на нитрати. Ако имате опция да си го отглеждате сами, най-добре.
• Не избирате вярната сол.
Когато пристигна ред на същинската част, а точно слагането на зелето в бидона, домакините не се замислят изключително за солта, която ще употребяват. Това е следващата неточност от тяхна страна. При готвенето на зеле за зимата би трябвало да се употребява само морска сол, йодираната е извънредно несъответствуваща.

Ако обичате да похапвате туршийка през студените зимни дни, доста внимавайте да не допуснете някоя от тези 3 неточности. Следете деликатно какво зеле купувате, какъв брой узряло е то и солта, която ще добавите към него. Това е определящо за крайния резултат!

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР