Киселото мляко е традиционен български продукт, богат на пробиотици, полезни

...
Киселото мляко е традиционен български продукт, богат на пробиотици, полезни
Коментари Харесай

Пробиотиците в киселото мляко свалят кръвното

Киселото мляко е обичаен български артикул, богат на пробиотици, потребни за храносмилането, функционалността на червата, цялостното ни здраве, както и при проблеми с високото кръвно налягане. Тях откриваме и в някои ферментирали зеленчуци – туршиите, както и в сиренето. 

Влиянието на пробиотиците върху кръвното налягане
Пробиотиците, от които тялото ни има потребност
Всички сме чували, че пробиотиците са потребни за чревната флора и за храносмилането си. Можем да си ги набавим от храната или пък посредством...
Прочети повече
Учените одобряват пробиотиците в млечните и ферментиралите артикули като живи хранителни добавки с редица изгоди върху организма ни. Проведени са проучвания, които потвърждават въздействието на киселото мляко върху високите равнища на кръвното налягане. Работата на пробиотиците следователно е обвързвана с намаление неприятния холестерол в кръвта, като по този метод се намалява рискът от формиране на плаки, както и се балансират равнищата на кръвната захар.

Ако приемате пробиотици постоянно, като най-здравословният вид е това да се случва посредством храни, а не добавки от аптечната мрежа, можете да редуцирате проблемите си с високото кръвно налягане, както и да поддържате равнищата му уравновесени.

При ненадейно повишаване равнищата на кръвното налягане, а нямате подобаващите лекарства, които да ви оказват помощ у дома, хапнете малко кисело мляко с канела. Тази хитринка спомага за намаление на кръвното и предотвратява възможни отрицателни последствия. Смесете в съответствие 1 чаша кисело мляко към 1 чаена лъжица канела. Разбъркайте добре и изчакайте няколко минути, след което изяжте цялото количество без да го разделяте на части. Киселото мляко има успокоителен резултат, а дейните съставки на канелата способстват за по-голяма успеваемост и експедитивност на действието. До един час ще усетите намаляване в равнищата на кръвното налягане, както и унищожаване на главоболието, в случай че положението ви е придружено с него. Ако положението ви е доста съществено, не се чувствате добре и кръвното ви налягане е прекомерно повишено, потърсете лекарска помощ и не разчитайте единствено на резултатите от киселото мляко с канела. Някои обстановки изискват наложителна интервенция от експерти. Също по този начин, тази примес не е целесъобразна за вас, в случай че имате нетърпимост към канелата да вземем за пример. 

Приемът на пробиотици, без значение под каква форма, е извънредно потребен за чревния микробиом, възстановяване функционалностите на червата, процесите в храносмилателната система и други Заедно с уравновесеното хранене, спорта и качествения сън може да си осигурите положително здраве и да предотвратите редица болести, като рисковете от тях ще са доста по-ниски. Бъдете виновни към себе си, а какво по-хубаво от това, че имате опцията да си набавяте всички нужни хранителни субстанции, витамини, минерали и пробиотици от обичаните храни? Консумирайте с мярка, включете повече пресни и натурални храни в менюто си точно като киселото мляко.
Колко време се пие пробиотик
За разлика от витамините, минералите и имуностимулантите, към които постягаме най-много с настъпването на студеното време и настъплениет...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР