Кисело зеле с царевично брашно Това е интересен начин да

...
Кисело зеле с царевично брашно Това е интересен начин да
Коментари Харесай

Кисело зеле с царевично брашно – готово за 2 седмици

Кисело зеле с царевично брашно

Това е забавен метод да получите идеално кисело зеле за сарми за 2 седмици.

Необходими съставки:
5-6 кг (3-4 глави) зеле
1 шепа царевично брашно
1 филийка самун
сол
1 дребен бидон
нещо пластмасово за прилепяне
1 по-малък съд или кутия от 1-2 литра

Приготвяне:
За бързото подготвяне на зелето е значимо да държите зелето в кухнята и да имате бидонче с добър похлупак. По този метод зелето ще стане готово по-бързо и стартира да се усеща единствено след няколко дни, тъй че е значимо да имате добър похлупак, който да не разрешава на миризмата да излиза на открито.

Почистете зелето от външните листа, отстранете частите, които имат петна и леко издълбайте кочана.

Наредете го в бидона, колкото може да се побере и нарежете това, което е останало на половинки и четвъртинки сред тях.

Поръсете с шепа царевично брашно и прибавете парче самун. Никога не меря солта, ориентирам се съгласно солеността на разсола. Зелето би трябвало да бъде солено, с цел да не се скапе.

Слагам сред 25 и 30 гр. морска сол на един литър вода. Опитайте с пръст, с цел да прецените дали е належащо да добавяте още сол.

В буркан измерете 27 гр. сол и прибавете 1 литър вода, разбъркайте добре и залейте зелката. Така върша, до момента в който се изпълни до върха.

Добавям малко топла вода, само че не гореща. Когато съда се изпълни, поставям нещо пластмасово да притиска зелето, а въру него пластмасова кутия, тъй че цялото зеле да е под вода. С капака прилепям в допълнение.

На идващия ден вадя парчето самун и при потребност прибавям още солена вода. Не разтварям съда всеки ден, само че го върша постоянно. Разбърквам с ръка, докъдето мога да стигна. По този метод зелето става готово за няколко дни. След 10 дни зелето е готово за салата, а за сарми – след 2 седмици.

Вижте още: Пригответе си омлет в плик вкусно и здравословно

Парчето самун, което слагаме в дребния съд със зеле, не е уместно да се поставя в огромния бидон, тъй като разсолът потъмнява и придобива необикновена миризма. Но за толкоз малко количество, което се употребява в границите на три седмици, е добре.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР