Кисело зеле с бобПродукти: 1 кисела зелка 500 г предварително

...
Кисело зеле с бобПродукти: 1 кисела зелка 500 г предварително
Коментари Харесай

Вижте прекрасни рецепти за баница и боб със кисело зеле

Кисело зеле с фасул

Продукти:

1 кисела зелка
500 г авансово сварен фасул или от консерва
2 глави лук
10 скилидки чесън
1 с. л. доматено пюре
3 листа сушен дафинов лист
няколко зърна черен пипер
червен пипер
250 г бекон (пожелание)
олио

Приготвяне:

Нарежете лука и го сложете в мазнината да се задуши. След това сложете към него нарязаната на ситно зелка. Слагат се и зърната черен пипер, червен пипер и дафинов лист. Сипва се малко количество от зелевия сок. По време на готвенето, в случай че е належащо, се прибавя вода.

Когато зелето е готово, се поставя и бобът, малко доматено пюре и нарязаният чесън. Гответе към 5 минути и изсипете в тавичка. Сложете в авансово загрята фурна, до момента в който ястието се запече. По предпочитание при запичането може да добавите и няколко късчета бекон.

Баница с кисело зеле

Продукти:

1 пакет фини точени кори
500 г кисело зеле
2 супени лъжици сладостен червен пипер
3-4 супени лъжици олио + 1 за поръсване

Приготвяне:

Загрейте олиото в тиган. Запържете киселото зеле в сгорещената лой. Добавете аления пипер и разбърквайте непрестанно, до момента в който зелето омекне.

Разстелете корите. Може да се наложи да цялостните по две кори едновременно вместо по една, тъй като зелето е сочно и топло и може да раздра фината кора.

Гребнете 1-2 лъжици от зелето и разпръснете по кората. Навийте на руло кората, по-късно я навийте на кравай в самата тава. Направете това с всички кори. След като сте оформили баницата, поръсете я от горната страна с малко олио и печете в загрята на 200 градуса фурна за към 20-30 минути или до подготвеност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР