Киселите краставички са една от най-обичаните зимнини. Всяка домакиня ги

...
Киселите краставички са една от най-обичаните зимнини. Всяка домакиня ги
Коментари Харесай

Никога не хвърляйте ска от киселите краставички. Той е ЛЕК за ето тези неща!

Киселите краставички са една от най-обичаните зимнини. Всяка стопанка ги подготвя по рецепта, която най-вече й се нрави. Вариантите са десетки, а даже и повече. Всъщност не това е в основата на днешната публикация. Ще се фокусираме главно върху изгодите от сока на тези мариновани зеленчуци.

Обикновено сме привикнали да го изхвърляме и да похапваме само хрупкавите краставички. Ако обаче знаехме защо може да ни е потребен той, в никакъв случай нямаше да го вършим.
Ето защо оказва помощ сокът от киселите краставички: • По-лесно се избавяме от махмурлука;
Това вероятно мнозина са го чували. Нужно е да отпиете малко от сока вечерта, преди да си легнете и на идната заран, когато се разсъните. Ще ви е доста по-лесно да преминете през това положение и махмурлукът няма да ви пречи при осъществяването на ежедневните ви задания.
• Помага при гадене;
Ако сте настинали, гади ви се или имате смутен корем, то сокът от краставичките незабавно ще ви избави от сходно положение. Много бременни дами опират до него в първото тримесечие, когато е пиковият миг на позивите за повръщане.
• Намалява продължителността на мускулните спазми;  Най-хрупкавите мариновани краставички без варене Най-хрупкавите мариновани краставички без варене
Всяка стопанка има своя лична рецепта за мариноване на краставици. Но не всяка знае, че съществува метод за по-бързо подготвяне на...

Това е една от аргументите хората, които спортуват интензивно, да пият от сока на киселите краставички. Благодарение на съдържащите се в него електролити, те съумяват да се оправят доста по-лесно с мускулните конвулсии, които могат да се окажат и много неприятни.

• Помага при изгаряния.
Ако сте изгорели от слънцето и кожата ви е доста сензитивна, неотложно си направете компрес от сока на киселите краставички. Напоете с него чиста забрадка и я положете върху засегнатия сектор. Съвсем скоро ще усетите по какъв начин мястото се е успокоило и от паренето няма и диря.

Това са единствено една дребна част от изгодите на сока на киселите краставички. Следващия път, когато решите да го хвърлите, се замислете дали не е по-добра концепция да се възползвате от свойствата му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР