Кирил Стоянов и Цанко Петрунов, които станаха известни като убийците

...
Кирил Стоянов и Цанко Петрунов, които станаха известни като убийците
Коментари Харесай

Искат намаляване на присъдите на убийците от Джумаята

Кирил Стоянов и Цанко Петрунов, които станаха известни като „ убийците от Джумаята ”, желаят по-леки присъди и преквалифициране на обвиняването против тях в по-леко. Двамата получиха присъда за убийството на Лалко Журков, станало  в градинката на Джумаята.
Прочетете още
Кирил Стоянов /44г./ е наказан на 15 години отнемане от независимост, а съучастникът му Цанко Петрунов /47г./ – на 17 години, защото е направил закононарушението в изискванията на рисков рецидив. Двамата са приети за отговорни в това, че на 07 юли 2021 година след приложимост на алкохол, в съучастничество са пребили до гибел 55-годишния Лалко Журков. Причината за нанесения побой е, че желали да санкционират потърпевшия, който предния ден закачил малолетно момиче и го опипал по гениталиите. Тримата били другари и всеки ден дружно употребявали алкохол.

Пред Пловдивския апелативен съд юрист Светлана Званчева, бранител на Кирил Стоянов, сподели, че двамата обвинени не са направили убийството с предумисъл, както се твърди в претекстовете на първоинстанционния съд, които са „ копи-пейст ” на обвинителния акт.  Според нея обвинените били възмутени от дейностите на Журков и решили да го санкционират,  като му нанесат побой ". Тоест Петрунов и Стоянов не са тръгнали на пердах, с цел да умъртвят жертвата. 

Юристката изиска връщане на делото за ново разглеждане и преквалифициране на обвиняването от „ съзнателно ликвидиране ” в „ ликвидиране по несъобразителност ” след нанасяне на телесна щета.

„ В случай, че не бъдат почетени настояванията ми за връщане на делото за ново разглеждане, то апелирам да намалите присъдите ”, приключи пледоарията си юрист Светлана Званчева.

Прокурор Димитър Махмудиев се солидализира частично с подсъдимите, като сподели, че Цанко Петрунов несправедливо е получил по-високо наказване от Кирил Стоянов..

„ Въпреки, че е рецидивист с по-тежко правосъдно минало, считам че Окръжният съд не е счел вярно събитията, защото ударите нанесени от Петрунов са по-малко от тези на Стоянов ”, сподели представителят на държавното обвиняване, допълвайки че съгласно него присъдата би трябвало да бъде понижена от 17 на 15 години.

Решението на Апелативен съд – Пловдив ще бъде оповестено в законовия период.

Историята на убийството:

Жертвата - Лалко Журков и побойниците му се познавали отдавна. Често били дружно в градинката на Джумаята и консумирали алкохол съвсем всяка вечер. Убитият бил скитник, само че имал регистрация като " махленски актьор ", за което имал и карта. Последните два дни преди убийството той живял в дома на един от убийците си. Преди случая, тримата още веднъж пиели алкохол в градинката, когато почнал абсурдът, който в следствие прераснал във физическа разпра. 

Причината е, че вечерта преди случая, убитият се намирал в региона на Джумая джамия и пиел бира, когато видял, че на стълбите били седнали няколко младежи, измежду които и малолетно момиче. Лалко се доближил към тях и хванал момичето за ръката, придърпал го към себе си и почнал да го опипва. Това било видяно от намиращия се наоколо Цанко. Той се възмутил и уведомил полицейски патрул. 

После споделил и на Кирил за видяното и двамата решили да санкционират уличния актьор като му нанесат побой.

На идващия ден към 22,30 ч. двамата другари по чашка още веднъж се намирали в региона на градинката на Джумая джамия и пиели. По същото време на място бил и Лалко. Той също употребявал алкохол. След като го видели, двамата другари подхванали дейности да го санкционират поради държанието му към малолетното момиче и почнали да го удрят с ръце по главата. Побоят траял към 10 минути, за което време двамата обвинени нанесли на бездомника повече от 20 удара в главата.

В един момент Лалко паднал на земята и не съумял да стане. Побойниците видели, че е в безпомощно положение, само че не му помогнали, а седнали наоколо и траяли да пият. Минаващи край тях очевидци подали сигнал в полицията за случая. Пристигналият на място медицински екип констатирали гибелта на Лалко. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР