„Кирил Петков връчи оставката на своя кабинет в деловодството на

...
„Кирил Петков връчи оставката на своя кабинет в деловодството на
Коментари Харесай

Ако „Възраждане“ получи третия мандат, го връща веднага

„ Кирил Петков връчи оставката на своя кабинет в деловодството на Народното събрание и от президентството незабавно ми се обадиха, с цел да поканят „ Възраждане “ на съвещания на следващия ден, по отношение на връчването на мандатите за сформиране на държавно управление “, написа той.

„ На президента ние ще кажем единствено две неща - ще го поздравим за бързината, като ще настояваме по същия бърз метод да работи и с връчването на мандатите, и ще му кажем, че в случай че даде третият мандат на нас, ще му го върнем назад още в същия миг. Този парламент е тотално дискредитиран, привършен и банкрутирал, а България няма повече време за пилеене! Решението за излаз от политическата рецесия е единствено едно - нови избори. Колкото по-скоро, толкоз по-добре! “, прибавя водачът на „ Възраждане “.

Припомняме, че ГЕРБ-СДС също оповестиха, че в случай че се стигне до връчване на втория мандат, който би трябвало да попадне в техните ръце, те няма да се бавят и незабавно ще го върнат.

Съдбата на първия мандат е да отиде при „ Продължаваме Промяната “ . От партията на Кирил Петков и Асен Василев към този момент обявиха, че ще създадат всичко по силите си да го осъществят. А министър председателят е един – Кирил Петков, безапелационен бе Венко Сабрутев от Политическа партия.

Че Българска социалистическа партия е подготвена да вземе третия мандат за сформиране на държавно управление, тъй като е виновна партия, съобщи актуалният обществен министър от квотата на левицата Георги Гьоков. Според него обаче логиката, която би трябвало да следва президентската институция при връчването на мандатите не би трябвало да допуска третият мандат да бъде връчен на Българска социалистическа партия като пета политическа мощ, сподели той.

Кристиан Вигенин пък сподели, че Българска социалистическа партия е подготвена да стартира договаряния с „ Продължаваме Промяната “ за образуване на ново държавно управление.

От „ Демократична България” са на мнение, че би трябвало да бъдат направени старания да се направи държавно управление в сегашния парламент.

„ Ако третият мандат отиде при „ ИТН “ , виновното държание би било да се опита “, счита Ива Митева от партията на Слави Трифонов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР