Кирил Петков: Ще предложим правителство с позитивна политика.БНБ каза ясно,

...
Кирил Петков: Ще предложим правителство с позитивна политика.БНБ каза ясно,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще предложим правителство с позитивна политика

Кирил Петков: Ще предложим държавно управление с положителна политика.

Българска народна банка сподели ясно, че фискалният ни баланс сега е на едно от най-високите си равнища за последните 30 години. Цялата тази рецесия, че страната банкрутира и че курсът лев-евро е под риск, беше в действителност една подправена вест. Това разяснява Кирил Петков от „ Продължаваме Промяната – Демократична България ”.

„ Ако съпоставим януари 2022 година и този януари, ще забележим, че би трябвало да има близо 400 млн. по-високо събиране на Данък добавена стойност, в сравнение с сега е събрано. Според нас има риск чадърите над някои огромни компании още веднъж да са опънати ”, е неговият коментар.

Петков се похвали, че те знаят по какъв начин да съберат Данък добавена стойност и по какъв начин всички компании да имат равно начало пред Национална агенция за приходите. „ След няколко седмици ще създадем постоянно държавно управление и този проблем няма да съществува. Няма да се постанова да затягаме коланите ”, уточни той.

Съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ” изясни, че избира налозите да не бъдат повишавани. „ Просто Национална агенция за приходите да си прави работата, това е напълно допустимо, потвърдили сме го. И преди предишните избори имаше конференция със страшната зима и завършихме на -2,9% недостиг ”, добави Петков.

Той увери, че от „ Продължаваме Промяната ” са влезнали в политиката, не с цел да се карат и да спорят, а да вдигнат стандарта на живот в България. „ В нашата стратегия сме се фокусирали назад върху позитивното ”, акцентира Петков.

Основна тематика, по думите му, е и Шенген. „ Не единствено тъй като би трябвало да пътуваме по-лесно без паспорти, само че и дребните и междинни компании могат да се конкурират по-добре в Европа ”, сподели още той.

Според Петков идните избори са „ малко по-различни ”. „ Със сигурност ще бъдем първи. И сигурно ще има държавно управление. Ще предложим държавно управление с положителна политика. Искам да видя коя партия не би се съгласила да поддържа такава стратегия ”, добави съпредседателят на Политическа партия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР