Кирил Петков ще поиска оставката на министъра на отбраната Стефан

...
Кирил Петков ще поиска оставката на министъра на отбраната Стефан
Коментари Харесай

Петков иска оставката на Стефан Янев: Никой министър няма право на собствена външна политика

Кирил Петков ще изиска оставката на министъра на защитата Стефан Янев да бъде гласувана на извънредно съвещание на Народното събрание във вторник. Премиерът разгласи три аргументи за освобождението на някогашния длъжностен министър-председател, който нападна директно сътрудниците си от кабинета в в неделя вечерта.

" Аз работих сполучливо с министър Янев по време на първия длъжностен кабинет и  подкрепям политиката за вложения в българската войска и разкриване на всички дефицити в нея, тъй че да имаме действително опериращи бойни групи ", сподели Петков. Но никой министър в това държавно управление няма право на лична външна политика, изключително по Facebook ", съобщи министър председателят.

" Никой министър не може да споделя на държавното управление, че неговото оставане е функционалност на стабилността на държавното управление. Ние не гоним непоклатимост, а принципни позиции ".

" Трето, мой боен министър не може да употребява думата интервенция вместо думата война. Операция не може да се назова, когато хиляди военни от едната и другата страна към този момент са убити ", сподели Петков за съветската военна инвазия в Украйна.  " Те са по-малки от моята огромна щерка. Когато и тази нощ се обстрелваше по българското малцинство в Украйня, когато българи се криеха в бомбоубежищата, не можем да приказваме за интервенция ".

Премиерът съобщи, че след съвещанието на Министерски съвет ще стане ясно името на идващия министър на защитата.

Според думите на Петков - българиският интерес не е да сведем глава, а когато виждаме нещо, което е " толсоква очевадно и не сме съгласни, не може да си мълчим ".  " Българският интерес е този, когато използваме гласа на българското държавно управление остро да осъжда политики и дейности даже на великите сили ", съобщи министър председателят.

Той сподели, че Европейски Съюз в никакъв случай не е бил по-единен. " Когато виждаме, че една славянска страна атакува друга славянска страна без действителен мотив в една братоубийствена война – би трябвало да заявим с явен глас: " Тази война би трябвало да спре ". България и Европейски Съюз би трябвало да създадат всичко допустимо това да завърши ", сподели Петков.

Очаквайте още информация.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР