Кирил Петков и Асен Василев действат по един непарламентарен начин,

...
Кирил Петков и Асен Василев действат по един непарламентарен начин,
Коментари Харесай

Пламен Данаилов: Кирил Петков и Асен Василев се опитват да си осигурят власт на всяка цена

Кирил Петков и Асен Василев работят по един непарламентарен метод, по който се пробват да си обезпечат власт непременно. Това сподели за БНР Пламен Данаилов, член на " ИТН " и заместник-министър на енергетиката в оставка, който разяснява диалозите, които водачите на " Продължаваме промяната " водят с обособени депутати от парламентарната група на Има Такъв Народ.

" Министърът на финансите Асен Василев дължи отговори на за какво приходите за май 2022 година са с 4% по-малко от май 2021 година? Защо Национална агенция за приходите не работи по този начин, както би трябвало да работи “, разяснява Пламен Данаилов.

Пламен Данаилов предизвести, че стопанската самодейност понижава в бизнеса: " Наистина българската стопанска система пораства като иднос, само че това е обвързвано с конюнктурни обстоятелства - високите цени на електрическа енергия и войната в Украйна. Държавата не откри опция да влага в нашата стопанска система. Не се сътвориха предпоставки за инвестиция и оттова за развиване на бизнеса. За 5 месеца на годината сме изпълнили единствено 10% от финансовите разноски. Когато страната се отдръпва и не влага в стопанската система, това е явен сигнал към бизнеса и той също не влага ".

" Ще получим с 570 млн. евро по-малко. Тук има справедливи аргументи, тъй като спадът в Брутният вътрешен продукт през 2020 и 2021 не е толкоз огромен, колкото е в началото регистрирано. Тук беше ролята на министъра на финансите да контракти тези средства да останат за България “, сподели още Пламен Данаилов.

Той дефинира като неразбираема и без съответни задължения програмата, с която Политическа партия търсят поддръжка за основаване на ново държавно управление: " Надявам се сътрудниците ми от Има Такъв Народ, които се отделиха от групата ни, да не гласоподават за такова ръководство с такава извънредно неприятна политика, която води към рецесия българската стопанска система ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР