Кирил Николов-Дизела приема ново предизвикателство в екстремното планинско бягане, като

...
Кирил Николов-Дизела приема ново предизвикателство в екстремното планинско бягане, като
Коментари Харесай

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Кирил Николов-Дизела приема ново предизвикателство в рисковото планинско тичане, като ще се опита да измине 240 км. за 48 часа, с което да сложи връх по маршрута Е4.
 Кирил Николов-Дизела и Антония Григорова в топ 10 на Olympus Marathon
На първи август той ще започва от Драгалевци и ще премине през пет планини, с цел да финишира две денонощия по-късно в планината Славянка.

По време на рисковия си преход той ще употребява безплатното мобилно приложение E-SOS, посредством което неговите близки, почитатели и екипа му ще могат да наблюдават маршрута му. Това е една от функционалностите на приложението, създадено да оказва помощ на хора, изпаднали в неволя, да се свържат с екип на незабавна помощ или свои близки.



" Винаги отстранявам доста внимание на предварителната подготовка и поучавам всички, които поемат към планината, да го вършат. Освен наложителните хранителни запаси като храна и вода, технологиите в днешно време доста оказват помощ за това човек да се усеща сигурен и спокоен. Докато пропътувам маршрута Е4 ще употребявам E-SOS, с цел да дам опция на околните и екипа ми да следат непрекъснато местоположението и напредъка ми. Ще бъда деликатен, както постоянно, само че несъмнено се усещам по-спокойно с приложението ", показа Дизела.

Основното преимущество на E-SOS е бързата връзка с екипите на 112 и контактите в телефона посредством бутона SOS. Приложението подава точна локация до определени незабавни контакти.

То съдържа също незабавно здравно досие, в което може да бъдат посочени кръвна група, алергии, одобрявани лекарства и друга потребна информация, при положение на потребност от здравна или друга помощ, даже без интернет.



Приложението разрешава също да се пресъздават определени контакти на картата, с цел да може да се поддържа непрекъсната връзка с тях. То може да уточни къде е бил потребителят последно и да дефинира посоката на напредване, което е значима информация при незабавни обстановки.



Апликацията е взаимна разработка на VIVACOM, ДЗИ и Сирма Груп Холдинг. Потребителите могат да го изтеглят свободно, без да се изисква да са клиенти на VIVACOM или на ДЗИ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР