Кирил Милов не успя да спечели световната титла в кат.

...
Кирил Милов не успя да спечели световната титла в кат.
Коментари Харесай

Борецът Кирил Милов е световен вицешампион за втори път

Кирил Милов не съумя да завоюва международната купа в кат. 97 ст на класическата битка и при второто си постигане до финала. В битката за златния орден 25-годишният дупничанин отстъпи пред една от легендите в категорията - Рубен Алексанян (Арм) с 0:5 т.

" Допуснах две неточности в сутерен. Това му е доста мощна офанзива на Алексанян, упражнявах за нея, само че не съумях да се защитя. Ще трбва да упражнявам още, с цел да стигна до международна, а и до олимпийска купа. Не мисля, е Алексанян е някаква особена класа, аз съм един от най-хубавите в категорията, само че имаше малко липса на централизация. Рязочарван съм, тъй като бях пристигнал за купата, само че ще упражнявам още по-упорито и, дай боже, да взема реванш от Алексанян на олимпийските игри в Париж през 2024 година ", разяснява Милов пред камерата на Българска национална телевизия.

Милов, който напролет стана европейски първенец позволи в първата част да бъде пренесен два пъти през мост и изостана с 0:5, а по-късно на собствен ред не съумя да се възползва, когато арменецът бе подложен в сутерен. Така българинът взе второто сребърно отличие от международно състезание в кариерата си по-късно от дебюта си в Будапеща 2018.

30-годишният Алексанян, който има олимпийско злато, сребро и бронз, завоюва 4-а международна купа (плюс два сребърни). Арменецът има и 5 европейски трофеи, две сребърни и бронзово отличие.

 

България ще има и още един кандидат за злато в класическата битка.  Едмонд Назарян се класира за първия си край на международно състезание при мъжете. Синът на двукратния олимпийски първенец и досегашен треньор на националния ни отбор по класическа битка Армен Назарян стигна безапелационно до утрешната схматка за златото в кат. 60 кг на първенството в Белград.

Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР