Кирил Добрев е изключен от Българската социалистическа партия. С кратко съобщение

...
Кирил Добрев е изключен от Българската социалистическа партия.
С кратко съобщение
Коментари Харесай

БСП изхвърли Кирил Добрев

Кирил Добрев е изключен от Българската социалистическа партия .

С малко известие от пресцентъра на Българска социалистическа партия оповестяват, че Националният съвет на Българска социалистическа партия е наложил на члена на Народно събрание на Българска социалистическа партия Кирил Николаев Добрев мярката за партийно влияние " Изключване " и е прекратил участието му в Българска социалистическа партия.

Гласували са общо 170 от 187 членния състав на Националния съвет. Гласовете са разпределени: " за " - 106 гласа, " срещу " - 61 гласа, " въздържал се " - 3 гласа.

Малко по-рано от Българска социалистическа партия - София приканиха водача в оставка Корнелия Нинова да се въздържа от сходни дейности и да изчака решенията на Конгреса, който ще се организира на 22 януари.
 БСП-София желае от Нинова да се въздържа от преследване на врага с партиен билет
БСП-София желае от Нинова да се въздържа от преследване на врага с партиен билет

Решението за процедура по изключване на Кирил Добрев е безконтролно

Решението за отстраняването на Добрев е взето неприсъствено, като гласуването стартира през вчерашния ден и продължи два дни. Протоколното решение е от 21 декември 2021 година, а гласуването ще се състои по имейл.

Като претекстове за изключването са: намерено опълчване на решенията на Народно събрание на Българска социалистическа партия и основаване на организация за тяхното пропадане, голям брой медийни изяви , потребление за вътрешнопартийни цели и основаване на отрицателен облик на Българска социалистическа партия , подготовка и персонално присъединяване в неприемливи обществени дейности, които уронват публичния авторитет на партията и внушават неналичието на организационно-политическо единение, потребление на въздействие върху структури и фрагменти за осъществяване на персонални и корпоративни ползи , подкрепяне на построяването на структури на нови политически субекти.

Кирил Добрев е един от отявлените критици на управлението на партията в лицето на Корнелия Нинова . На един от последните партийни конгреси изрече своята наслада, че Нинова заема пост в изпълнителната власт, защото по този метод може да освободи партията от наличието си.

Едновременно с това Корнелия Нинова разгласи своята оставка след резултата от последните парламентарни избори на 14 ноември. Изборът на нов водач обаче ще се състои през идната година. Оставката на Нинова е втора подред, която тя подава като водач на Българска социалистическа партия. През лятото на тази година, когато се състояха и първите директни избори за ръководител на социалистическата партия, Кирил Добрев бе конкурент на Нинова.

Кирил Добрев е наследник на Николай Добрев , починалия вътрешен министър от държавното управление на Жан Виденов, който и върна мандата за сформиране на държавно управление на президента Петър Стоянов. Четири пъти е бил депутат на Българска социалистическа партия - в 40-о, 41-о, 42-о и 43-о Народно заседание. От 2006 до 2014 година оглавява регионалната Софийска организация на Българска социалистическа партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР