Ръстът на престъпленията не се огласява, а статистиката умело се

...
Ръстът на престъпленията не се огласява, а статистиката умело се
Коментари Харесай

Има ли сили Европа да съхрани културата, законите и християнския си облик?

Ръстът на закононарушенията не се огласява, а статистиката ловко се прикрива

Едно събитие от по-миналата седмица мина неусетно за медиите – освен у нас, несъмнено, а и по света. На 27.04, събота, в немския град Хамбург, към 1000 индивида се събраха на проява, ориентирана против „ антиислямистката политика и медийна акция в Германия ”. Организаторите на митинга бяха от групата " Интерактивни мюсюлмани ", които съгласно управляващите в града са екстремисти.

С крясъци " Аллах акбар " ( " Бог е популярен " ), представителите упрекнаха политиците и медиите, че популяризират " евтини неистини ", касаещи най-вече войната в Газа, като по този метод всички мюсюлмани в Германия са жигосани като ислямисти. Местните и туристите бяха очевидци на издигнати плакати с лозунги " Решението е халифат ". Въпросните пропагандираха и че „ иcлямcĸaтa идeнтичнocт мoжe дa бъдe oпaзeнa caмo чpeз paзгpaничaвaнe oт зaпaднoтo oбщecтвo, а при ĸoлeбaния и eвeнтyaлeн ĸoнфлиĸт c ocнoвния зaĸoн, имa caмo eднo peшeниe за същинските мюсюлмани - дa ce cъoбpaзявaт c пpeдпиcaниятa нa шapиaтa ”.

Макар министърката на вътрешните работи Нанси Фейзър да беше безапелационна, че сходна „ ислямистка проява ” е мъчно търпима, а и следва прокуратурата да откри дали по време на проявата са били прекрачени законови правила, пораждат няколко

Резонни въпроси и опасения

Защо изобщо беше позволена тази проява в европейска страна? Както излиза наяве от изявления и на немски политици, и на немските управляващи, уредниците са екстремистка формация, която – паралелно с други, е следена от службите по сигурността в страната. Факт е, че още през октомври предходната година страната забрани активността на своя територия на организациите " Хамас " и " Самидун ". Първите – ясно за какво, а членове на вторите честваха убийствата на евреи след офанзивите на „ Хамас ” предходната година в Южен Израел, когато бяха брутално убити повече от 1200 души, главно цивилни, и бяха взети към 240 заложници, ориста на доста от които е неразбираема и до през днешния ден.

Следва и не по-малко разумният въпрос за какво, в случай, че се касае за екстремистка организация, въпросните крещят фанатизирано в европейски град, заплашвайки с шериат, а от дълго време към този момент не са депортирани или най-малко арестувани.

Реторичен е обаче въпросът може ли изобщо да си визиите сходна проява, осъществена от християни в мюсюлманска страна, които да се бунтуват против законите и признатите правила – културни и обществени, в страната, дала им леговище, помощи и поддръжка. Нито сходно нещо в миналото ще бъде позволено, нито, в случай че инцидентно група фанатизирани християни опитат да подреден сходно действие в огромен арабски град, ще останат живи, нито изобщо на християнин би му хрумнало сходно пренебрежение и нагла проява, нарушаваща законите на страна с друга вяра.

А опасенията, ден след ден, година след година, се трансформират в брутална действителност.

Не е загадка, че точно Германия е една от страните, която има сериозен проблем след политиката на отворени порти, водена дълги години от Ангела Меркел. През август 2015г. тогавашният немски канцлер изрича думите " Ние можем да се оправим с това “, отваряйки необятно границите на страната си за най-голямата вълна от бежанци след края на Втората международна война. Пример, който беше последван и от редица други западноевропейски страни и чиито последици започваме да усещаме от ден на ден, в това число и в България.

Макар години наред в страната умишлено да бяха заглушавани всички митинги срещу тази политика, едвам-едвам, някъде към 2022г. ръководещите започнаха да се пробуждат от летаргията, в която бяха изпаднали. И в случай че до тогава отчетите на Федералната работа за отбрана на конституцията (контраразузнаването), бяха представени от медиите в страната, най-вече с цел да бележит какъв брой доста „ крайнодесни екстремисти ” заплашват сигурността и сякаш необикновено сполучливия модел на мултикултурализма в Германия, преди към две години обстановката стартира да се трансформира, разкривайки пред необятната общност плашещи бройки и данни за ислямисти, построили кафези в страната, привличащи все по-успешно нови поддръжници – в това число и германци, а скрити зад благотворителни акции и акции, употребяващи събраните дарения, с цел да финансират терористични актове и радикални мюсюлмански организации.

Ръст на закононарушенията в страната

Това, напълно до неотдавна, също беше тематика табу. Или по-точно, загатваше се просто за растеж, без конкретизиране от кое място идва, като дори в по-предишни години наложително се наблягаше, че не касае мигрантите в страната. Напротив, истината е, че даже единствено за 2023г. година полицията в Германия е записала най-високия брой престъпни действия от 2016 година насам, с 5,5% повече спрямо 2022 година, а съгласно Федералната престъпна работа, измежду главните аргументи е мощната имиграция за къс интервал от време. Статистиката е безжалостна - има висок растеж на закононарушенията, осъществени от мигранти. През 2023г. те са със 17,8% повече, в сравнение с през предходната 2022г., а причинителите са най-вече млади мъже - мюсюлмани. Истина, която всички знаеха от дълго време, само че умишлено тематиката не беше дискутирана, а беше ловко прикривана.

В Австрия пък, 1/3 от пандизчиите са с генезис отвън страна от Съюза, а най-вече закононарушения в процентно съответствие са осъществени от афганистанци и сирийци. Подобно е ситуацията и във Франция, Италия, Испания, да не приказваме за гетата, завършени от мюсюлмани в някои европейски страни (тук наложително би трябвало да прибавим Белгия), в които гета даже служителите на реда заобикалят да влизат, а вътре се вихри безконтролна престъпност, безредица и гневна антихристиянска и европейска изразителност.

Няма информация, няма проблем – опитваха се да следват този принцип европейските управници. А проблем не просто има, той към този момент е неконтролируем, в това число и пощадената досега Източна Европа към този момент усеща пагубният резултат от политиката на отворени порти и прикриването на истината.

А решенията, които ни оферират управниците, са безумни – да сме търпеливи, да помислим по какъв начин да подсигурим сигурността си, да сме толерантни (?) към културните навици на прииждащите.

Но даже да си заровим главите като щрауси в пясъка, бурята няма да ни отмине. Съвсем не, ще ни опустоши, както към този момент се случва в някои градове на континента. И рано или късно никой няма да бъде пощаден от това хунско настъпление. Няма по какъв начин къщата на комшията ти да гори, подпалена от фанатични друговерци, а твоята да остане цяла.

Надежда към момента има, само че тя наложително минава през ясната формулировка на проблемите, което няма по какъв начин да бъде осъществено от настоящия европейски естаблишмънтът, който даже и към този момент признавайки с половин уста, че икономическият разцвет и облагородяването (което същите ни обещаваха) на страните от Стария континент не се случи, откакто тук се изсипаха орди радикални друговерци, нямат нито проект, нито визия по какъв начин да оправят кашата, която самите те забъркаха, разклащайки устоите на Стария континент, обричайки на съсипия страните и принасяйки в жертва на новите варвари хиляди християни. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР