Киргизският държавен технически университет „И. Раззаков“, гр. Бишкек, Киргизстан, домакинства

...
Киргизският държавен технически университет „И. Раззаков“, гр. Бишкек, Киргизстан, домакинства
Коментари Харесай

Академик Белоев стана Doctor Honorсis Causa на Киргизския държавен технически университет

Киргизският държавен механически университет „ И. Раззаков “, гр. Бишкек, Киргизстан, семейства 7-мата среща на сътрудниците на евразийския план HiEdTec с координатор Русенският университет

Тя ще продължи три дни при извънредно натоварена работна стратегия.

Втория ден срещата ще се организира в Ала-Тоо интернационален университет, гр. Бишкек, а третия ден в Исък-Кулския държавен университет “К. Тинистанов “, гр. Каракол.

В началото на срещата ректорът на Русенския университет, акад. Христо Белоев беше почетен със званието Doctor Honorсis Causa на Киргизския държавен механически университет „ И. Раззаков “.

Ректорът на КДТУ, проф. Мирлан Чъйнъйбаев, разгласи решението на научния съвет на университета за почитане на акад. Христо Белоев с почетното звание и организира церемонията по награждаването.

В словото си ректорът означи заслугите на акад. Белоев за разширение на взаимните действия сред двата университета и изключително ролята на плана за Модернизация на висшето обучение в страните от Централна Азия посредством потребление на нови просветителни технологии.

Акад. Белоев благодари за оказаната му висока чест и удостояването с почетното звание DOCTOR HONORIS CAUSA на Киргизския държавен механически университет и направи ретроспекция на взаимните действия и работата по плана, който към този момент четвърта година Русенският университет сполучливо координира. Благодарение на плана ние вършим огромна крачка в цифровизацията на нашите университети и адаптиране на просветителните системи в университетите-партньори към цифровото потомство, посредством внедряване в образователния развой на иновационни просветителни технологии и дидактически модели.

Ректорите на двата университета подписаха контракт за съдействие и в в допълнение извършена среща начертаха идващите стъпки за съдействие.

Киргизският държавен механически университет „ И. Раззаков “, гр. Бишкек, Киргистан, е основан през 1954 година.

Днес той е водещ многопрофилен университет и флагман на висшето техническо обучение в Киргизстан и новаторски център за интеграция на просвета, обучение и просвета.

В КДТУ се образоват към 11 000 студенти в 46 бакалавърски и 33 магистърски специалности, в т. ч. и 560 задгранични студенти.

В структурата на университета са 5 факултета, 3 института и 4 филиала.

КДТУ развива дейна интернационална и планова активност и сътрудничи с над 320 колегата от целия свят.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР