Кипърският вътрешен министър заяви, че е поискал от Европейския съюз

...
Кипърският вътрешен министър заяви, че е поискал от Европейския съюз
Коментари Харесай

Кипър иска достъп до разузнавателните данни на ЕС, за да проверява мигрантите

Кипърският вътрешен министър съобщи, че е изискал от Европейския съюз достъп до мрежата му с разследваща информация, с цел да ревизира по-добре идващите мигранти и да предотврати рисковете от евентуално радикалиизрани човеци, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Константинос Петридис съобщи през днешния ден, че растящият брой идващи мигранти - изключително през отделилата се северна част на острова - е направил обстановката "много сложна за ръководство ".

Той съобщи, че месечно подаваните молби за леговище от началото на тази година са надвишили 1000. Петридис сподели, че е нужен нов комплекс за настаняване на мигрантите.

Еврокомисарят за мигарцията Димитрис Аврамопулос призна, че Кипър "се намира под огромно напрежение напоследък " и даде обещание по-голяма финансова и оперативна поддръжка.

Аврамопулос съобщи, че публични представители от Европол, службата на Европейски Съюз за убежищата и организации за гранична и брегова защита ще се срещнат с кипърските управляващи скоро, с цел да решат по какъв начин най-добре може да оказват помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР