Кипърски гръцки и кипърски турски синдикати честват заедно днес Международния

...
Кипърски гръцки и кипърски турски синдикати честват заедно днес Международния
Коментари Харесай

Кипърски гръцки и кипърски турски синдикати честват заедно Деня на труда

Кипърски гръцки и кипърски турски синдикати празнуват дружно през днешния ден Международния ден на труда със взаимна демонстрация в буферната зона в Никозия. След две години строги коронавирусни ограничения, ограничаващи празника, тази година профсъюзите в Кипър го означават с огромна стратегия.

Шествия във всички градове в Кипър провежда през днешния ден водещият профсъюз в страната ПЕО. Голямата му първомайска общокипърска акция се организира под лозунга „ Работниците обединени: против войната, за мир и обществена правдивост ”.

Част от първомайските тържества са и многочислени срещи-дискусии в разнообразни обитаеми места с присъединяване на синдикални водачи и представители на лявата партия АКЕЛ, които започнаха през миналата седмица и не престават през идната.

Кулминация на програмата през днешния ден е взаимното честване от ПЕО и синдикати на кипърските турци. Двата първомайски марша на членове на организациите им в южната и северната част на Никозия ще се срещнат и обединят в разделящата столицата буферна зона, изпращайки обръщение за „ общ труд и обща татковина ”.

Паметник на миньорите ще бъде открит през днешния ден от президента на Кипър Никос Анастасиадис в границите на честванията на Деня на труда, проведени от синдиката СЕК. Той е повдигнат „ в памет на битките на миньорите, които със своите дейности поставиха основите на свободния, самостоятелен и безпартиен синдикализъм през днешния ден ”, показват от профсъюза.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР