Кипър ще предлага данъчни облекчения на международните компании, за да

...
Кипър ще предлага данъчни облекчения на международните компании, за да
Коментари Харесай

Кипър ще предлага данъчни облекчения на компании, за да привлича инвестиции

Кипър ще предлага данъчни облекчения на интернационалните компании, с цел да вършат бизнес на острова. Стимулите са част от новата тактика за привличане на директни задгранични вложения в страната, която се ползва от през днешния ден.

С осъществяването на новия държавен проект за деяние Кипър ще се утвърди като „ проспериращ, благонадежден и конкурентен бизнес и търговски център в района и в Европа “, съобщи президентът Никос Анастасиадис при приемането му от кабинета през октомври предходната година.

Новата стратегия цели привличане на задгранични вложения в перспективни браншове на стопанската система, най-много високи технологии, нововъведения, научноизследователска и развойна активност, биотехнологии, мореплаване.

12 целенасочени ограничения в пет стълба ще оказват помощ на интернационалните компании да оперират и разширят активността си в Кипър.

Предвижда се опростяване и цифровизация на нужните за бизнеса процедури.

Въвеждат се промени в трудовия и имиграционния режим, измежду които е улеснение на издаването на позволения за работа на висококвалифицирани експерти от трети страни.

Данъчни облекчения, в това число освобождение от налози, са ориентирани към настоящи към този момент на острова или нови чиновници.

Данъчни тласъци са планувани и за вложения в нововъведения и научни проучвания.

Стратегията подхожда на задачите на Националния проект за възобновяване и резистентност, подчертаха от държавното управление.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР