Кипър премахва ДДС за месо и зеленчуци като една от

...
Кипър премахва ДДС за месо и зеленчуци като една от
Коментари Харесай

В Кипър премахват ДДС за месото и зеленчуците до 31 май догодина

Кипър отстранява Данък добавена стойност за месо и зеленчуци като една от 17-те нови ограничения за подкрепяне на семействата и бизнеса за справяне с инфлацията и рецесията с нарасналите разноски за живот, реши държавното управление през днешния ден. Всички те са остойностени и ще костват общо съвсем 200 млн. евро.

Новият целеви пакет е ориентиран към " подсилване на обществената отбрана на уязвимите жители и поддръжка на междинната класа, надалеч от популизма ", акцентира президентът Никос Христодулидис, обявявайки ограниченията.

11 от тях имат неотложен позитивен резултат за потребителите. Останалите 6 целят в средносрочен проект да се намерят трайни решения за понижаване на енергийните разноски и обезпечаване на налични жилища.

Нулевата ставка на Данък добавена стойност за месо и зеленчуци ще работи от 1 декември до 31 май следващата година. Тези артикули се прибавят към 9-те групи артикули, за които данъкът към този момент бе отстранен. Пресните зеленчуци означиха рекордното повишаване за септември - с 46%.

В мощ от 1 ноември до края на февруари е стъпаловидно субсидиране на разноските за електрическа енергия, според от месечното ползване.
Облекчението ще обхване съвсем 430 000 семейства и 106 000 компании.

В същия 4-месечен интервал моторните горива ще са с понижен данък - с 8,3 цента на литър.

С 5% се усилват детските надбавки.

Безвъзмездна помощ от 1000 евро ще се дава за инсталиране на слънчеви панели в дребни и междинни къщи.

Нови жилищни проекти плануват дотации до 50 000 евро и облекчения за млади двойки и фамилии с ниски приходи.
По обявата работи: Мария Йорданова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР