Кипър постигна обявената от правителството първа цел за ваксинации според

...
Кипър постигна обявената от правителството първа цел за ваксинации според
Коментари Харесай

65% от кипърците са с поне една доза

Кипър реализира оповестената от държавното управление първа цел за имунизации съгласно националната си стратегия – до края на юни 65% от популацията да са получили най-малко първата доза, и сполучливо приключи най-важния стадий в борбата си с ковид. Усилията в този момент не престават за увеличение на имунизационния обсег в по-младите възрастови групи, заяви през днешния ден здравното министерство, съобщи БНР.

Последните данни, включващи и резултатите от 30 юни, сочат, че 64.6% от популацията са най-малко с една доза, а 50.2% са приключили изцяло имунизацията си. Регионален водач е област Пафос в западната част на острова – 74% от живеещите в нея са ваксинирани. Най-висок % на COVID-защита е реализиран при хората над 70 и над 80 години. 92% от най-възрастните поданици на острова са имунизирани.

Висок дял на ваксинираните е регистриран и във възрастовите групи от 40 до 70 години - сред 73% и 83%. Сега кипърските здравни управляващи насочват напъните си за постигането на по-висок обсег при младежите, които са по-податливи на Делта разновидността на вируса. До 30 юни единствено 28% от 18-19-годишните са получили първата доза, а имунизираните младежи сред 20-29 година са 36%. В същото време за младежите на 16-17 години бяха подадени над 2200 поръчки за имунизация единствено за един ден, незабавно след отварянето на портала за тях в сряда. Само за няколко часа, от сряда следобяд, когато стартира да работи платформата за издаване на европейския дигитален COVID-сертификат, до четвъртък сутринта 75 000 имунизирани в Кипър към този момент получиха новия документ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР