Кипър отчита най-силния април за пътническия трафик след рекордната 2019

...
Кипър отчита най-силния април за пътническия трафик след рекордната 2019
Коментари Харесай

Кипър отчита засилен въздушен трафик и се надява на повече туристически резервации

Кипър регистрира най-силния април за пътническия трафик след рекордната 2019 година През май се усилва броят на полетите към острова в разписанията на авиопревозвачите и упованията за летните месеци са положителни, демонстрират данните за въздушния превоз досега.

През април на двете интернационалните летища в Кипър са обслужени над 730 000 пасажери, което съставлява 85% от същия месец през най-успешната за кипърския туризъм 2019 година, оповестиха от компанията оператор на двете летища „ Hermes Airports ”.

През май се чака известно понижение и пътническият поток да доближи 75% от 2019 година, защото това е месецът, през който обичайно започваха засилените туристически пристигания от съветския пазар, отсъстващи това лято.

За първите четири месеца от началото на тази година общият пътнически трафик на двете летища в Ларнака и Пафос възлиза на близо 1,6 млн. души при единствено 230 000 души през същия интервал на 2021 година Броят им е 70% от четирите месеца на 2019 година

Най-много идват от Англия, Гърция, Германия, Израел.

Тези данни от старта на туристническия сезон дават вяра, че летните ваканционни месеци ще се движат доста добре, разясниха от туристическите среди. 

Заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос прикани туроператорите, хотелиерите и всички заинтригувани в сектора да трансфорат нараствания интерес от чужбина към почивка в Кипър в действителни резервации.

През април търсенията в интернет, свързани с отмора в Кипър, са се нараснали с 25% спрямо април 2019 година, като са достигнали 1,5 млн. на седмица, заяви Пердиос.

Той изясни резултата с извършените от Министерството на туризма мощни цифрови акции, посредством които островът бе разпространяван на нетрадиционни пазари в чужбина.

Заместник-министърът разяснява, че е наясно, че не всички търсения ще се трансфорат в резервации, само че те сигурно демонстрират, че има интерес към посещаване в Кипър.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР