Кипър обяви, че от 1 април се отваря за новия

...
Кипър обяви, че от 1 април се отваря за новия
Коментари Харесай

Туристическият сезон в Кипър стартира на 1 април

Кипър разгласи, че от 1 април се отваря за новия туристически сезон за Израел. Двете страни взаимно ще признават имунизационните си паспорти, съобщи БНР. От 1 април жителите на Израел, имунизирани с утвърдена за Европейски Съюз ваксина, ще могат да пътуват до Кипър, без да им се изисква PCR-тест и без да бъдат поставяни под карантина.

Споразумението сред двете страни за облекчение на коронавирусните ограничения в туризма беше оповестено от президента на Кипър Никос Анастасиадис след срещата му с премиера на Израел Бенямин Нетанаху нощес в Йерусалим. Кипър и Израел взаимно ще признават имунизационните си паспорти, което отваря вероятности за туристическия продан в близко бъдеще, заяви Нетаняху.

Премахването на здравните ограничавания се чака да има бърз позитивен резултат за кипърския туризъм, изключително за Великденските празници, за които по традиция островът е една от обичаните дестинации за израелците. Това е първото двустранно съглашение за Кипър, само че се чака този модел да се приложи и за други значими за острова туристически пазари, като Русия и Англия, като с двете страни също бъдат реализирани сходни договорености. Кипър ще взе участие в клиничните изпитвания на лекарство против COVID-19, което се създава от израелски учени, заяви още президентът Никос Анастасиадис.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР