Кипър обмисля да приеме арменци, напускащи Нагорни Карабах, ако възникне

...
Кипър обмисля да приеме арменци, напускащи Нагорни Карабах, ако възникне
Коментари Харесай

Кипър обмисля да приеме арменци от Нагорни Карабах

Кипър обмисля да одобри арменци, напускащи Нагорни Карабах, в случай че възникне такава нужда, съобщи в особено известие в петък Министерството на външните работи. То дефинира едностранните дейности на Азербайджан като „ актове на етническо пречистване “, изискващи съдбоносен отговор от интернационалната общественост.

Република Кипър поддържа отворени коридори за арменския народ, а министърът на външните работи Константинос Комбос е в контакт с арменския си сътрудник, се показва в изказването.

Правителството в Никозия е готово неотложно да даде нужната филантропична помощ за прогонените арменци от Карабах. Наред с други ограничения се разискват способи за настаняване на нуждаещи се от тях на острова, прецизира външното министерство.

За тези дейности то се базира на „ обичайните исторически и мощни връзки “ сред двете страни.

В известието си кипърското Министерство на външните работи декларира, че „ осъжда най-категорично военната интервенция на Азербайджан “ в Нагорни Карабах и непрестанно повдига въпроса за нея както в границите на Европейски Съюз, по този начин и на други интернационалните конгреси.

Кипър също по този начин приканва за „ изчерпателен и резистентен разговор за гарантиране на правата и сигурността на арменците от Карабах, както и за постигането на дълготраен мир и непоклатимост в по-широкия район “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР