Kinpeygo (будезонид), хибридно лекарство от групата на кортикостероидите получи положително

...
Kinpeygo (будезонид), хибридно лекарство от групата на кортикостероидите получи положително
Коментари Харесай

ЕMA разреши под условие хибриден кортикостероид за приложение в нефрологията

Kinpeygo (будезонид), хибридно лекарство от групата на кортикостероидите получи позитивно мнение под изискване от Комитета по медикаментите в хуманната медицина (CHMP) на Европейската организация по медикаментите (ЕMA), заяви пресслужбата на регулатора.

Препаратът е показан за лекуване на първична имуноглобулинова нефропатия при възрастни.

Одобрението на хибридните медикаменти се основава частично на резултатите от предклинични проби и клинични изпитвания на към този момент позволен референтен артикул и частично на нови данни, напомнят от ЕMA.

Активното вещество на Kinpeygo е будезонид, кортикостероид с ATC код A07EA06, който работи основно локално в червата за понижаване на възпалението, обвързвано с първична имуноглобулинова нефропатия.

Предимството на Kinpeygo е способността му дейно да понижава протеинурията. Най-честите нежелани реакции на препарата не се разграничават от тези на всички кортикостероиди: нараснало кръвно налягане, отичане на ръцете или краката, по-често на глезените, поява на признаци, присъщи за заболяването на Кушинг - заоблено и подуто лице, нараснало окосмяване по тялото, наддаване на тегло и акне и разстройства в храносмилането.

Kinpeygo ще се предлага под формата на твърда капсула с 4 mg интензивно вещество с модифицирано освобождение.

Пълната индикация, за която регулаторните управляващи позволяват продукта е лекуване на първична имуноглобулин А (IgA) нефропатия при възрастни с риск от бърза градация на болестта със съответствие протеин/креатинин в урината (UPCR) ≥1,5 g/g.

Лекарството се създава от американската биотехнологична компания Calliditas Therapeutics AB и е позволено за приложимост от лекарствения регулатор на Съединени американски щати FDA.

От ЕMA прецизират, че Kinpeygo е хибридно лекарство на Entocort, което е позволено в Европейски Съюз през април 1992 година Kinpeygo съдържа същото интензивно вещество като Entocort, само че има друга дефиниция и друго свидетелствуване, разясняват от регулатора.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР