Киномания ще се проведе между 18 ноември и 2 декември

...
Киномания ще се проведе между 18 ноември и 2 декември
Коментари Харесай

Документалната лента на Джузепе Торнаторе „Маестро Енио Мориконе“ идва от Венеция в „Киномания”

Киномания ще се организира сред 18 ноември и 2 декември и още веднъж ще покаже най-хубавото от седмото изкуство за последните две години, оповестиха уредниците.
Документален филм за живота и творчеството на великия кино композитор Енио Мориконе е контрактуван за показ. Досега „ Маестро Енио Мориконе “ е показан единствено в кинофестивала във Венеция. Още не се знае дали 170-минутната версия или така наречен интернационална на Джузепе Торнаторе ще се прожектира пред българските фенове, сподели пред Радио София програматорът на Киномания Владимир Трифонов .

Филмът се стреми да разкрие по-малко известни страни от личността на композитора. Интересна е неговата пристрастеност към играта на шах, която по тайнствен метод е обвързвана с музиката му. А също и включването на достоверни звуци във филмовите му партитури, като воя на койот в „ Добрият, неприятният и злият “, както и непрекъснатото му изпробване.

Сред другите заглавия Трифонов подчертава и върху

Филмът, който откри фестивала във Венеция тази година – „ Паралелни майки “ на Педро Алмодовар с Пенелопе Крус, „ Добрият началник “ на режисьора Фернандо Леон де Араноа с присъединяване на Хавиер Бардем. Също от Венеция идва филмът

„ Тук се дръзвам аз “ на режисьора Марио Мартоне. Главната роля е поверена на Тони Сервило, който играе великия комедиант Едуардо Скарпета.

На българските екрани ще го гледаме под заглавието „ Кралят на смеха “ , разясни Трифонов.

С него беседва Катя Василева.

Сред специфичните събития в границите на фестивала е софийската премиера на моноспектакъла на Деян Донков „ Камбаната ”, както и филм за артист аутист.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР