Киномания 2021 има готовност при отваряне да започне на ...

...
Киномания 2021 има готовност при отваряне да започне на ...
Коментари Харесай

На голям екран улавяш поезията – Киномания 2021

Киномания 2021 има подготвеност при отваряне да стартира на... Първи април. Девизът тази година е " Киното е! ". Киномания взима филмите, преди да ги наградят, само че това не пречи тази година тя да стартира с ретроспектива на Фелини – реставрирани копия.

" Фелини е единствено подгряваща стратегия, формалното разкриване е на 8 април " – продължава Владимир Трифонов, като показва новия филм на Ивайло Христов  " Страх ".

Следва " Adieux les cons " – когато го сортират през есента, не подозират шестте награди " Сезар ", които в това време ще получи. Комедия с екстравагантност – нещо позабравено, съгласно Владо.

" Земя на номадите " ще е и любимец за най-хубав филм. " На огромен екран улавяш поезията " – припомня ни Трифонов, преди да показа и бъдещата премиера на Уди Алън, една европейска копродукция, снимана и отдадена на Доности-Сан Себастиан, обичано място в Бискайския залив, където се събират щастливи киномани и джазмени.

Кончаловски и Алмодовар са останалите двама режисьори с нови филми в две следващи години. " Чаровен филм за грубо сподавен работен протест от 60-те " – по този начин Трифонов дефинира неведнъж награждавания филм на Кончаловски.

Още две специфични панорами – за Шон Конъри и Мишел Пиколи допълват картината на фестивала, който се надяваме, да има същия шанс като София филм фест.

И елементи за ценители – два музикални кино лентата, за Селин Дион и Паоло Конте.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР