Кинофестивалите в Кан, Берлин и Венеция почетоха паметта на американския

...
Кинофестивалите в Кан, Берлин и Венеция почетоха паметта на американския
Коментари Харесай

Кинофестивалите в Кан, Берлин и Венеция почетоха паметта на Кърк Дъглас

Кинофестивалите в Кан, Берлин и Венеция уважиха паметта на американския артист Кърк Дъглас, който умря на 103-годишна възраст, заяви Франс прес.

"През 1980 година фестивалът имаше голямата чест Кърк Дъглас да оглавява журито, което награди "Ах, този джаз " на Боб Фос и "Кагемуша " на Акира Куросава...Емоционален спомен за индивида, респект към именития артист, мислите ни са с неговите близки ", написа кинофестивалът в Кан в "Туитър ".

Почина Кърк Дъглас

Кърк Дъглас, който говореше френски доста добре, взе участие в програмата на кинофестивала в Кан през 1947 година със "Странната обич на Марта Айвърс " на режисьора Луис Майлстоун и през 1952 година с "Детективска история " на Уилям Уайлър. В Кан Дъглас се среща и с втората си брачна половинка Ан, за която се дами през 1954 година Актьорът два пъти е бил в журито на кинофестивала - през 1970 година като член и през 1980 година като ръководител.

Ключови дати в живота на Кърк Дъглас и забавни обстоятелства за легендата

"С огромна горест научихме за гибелта на холивудската легенда Кърк Дъглас, един от последните колоси от златната епоха на киното. През дългия си живот той бе почетен с голям брой награди, измежду които и почетна премия "Златна мечка ", заяви филмовият фестивал в Берлин, представен от Българска телеграфна агенция.

"Сбогом, Кърк Дъглас (1916-2020) ", написа в "Туитър " кинофестивалът във Венеция. В обявата бе прикачена и фотография на артиста от Венеция през 1953 година и негов откъс: "Децата са по природа артисти, а аз постоянно ще си остана дете ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР