Кинофестивалът във Венеция започна с прожекция на филма Първият човек

...
Кинофестивалът във Венеция започна с прожекция на филма Първият човек
Коментари Харесай

Кинофестивалът във Венеция започна с прожекция на филма Първият човек

Кинофестивалът във Венеция стартира с прожекция на кино лентата " Първият човек " с Райън Гослинг в ролята на Нийл Армстронг, оповестиха
ДПА и Агенция Франс Прес.

 © Българска телеграфна агенция
Филмът на режисьора Деймиън Шазел е в конкурсната стратегия. На предварителната прожекция за пресата, преди галапремиерата вечерта, той получи позитивни, само че не и възторжени мнения, както се чака за евентуален кандидат за " Оскар ".

Деймън Шазел редува сцените за физическа и психическа подготовка с препратки към персоналния живот на астронавтите. Той демонстрира осемте години преди кацането на Луната. Голямо място отделя на Джанет Армстронг (в ролята Клеър Фой), която е обезпокоена за брачна половинка си.

Екипът на кино лентата показа, че фотосите са били изтощителни, тъй като Деймиън Шазел е държал да възпроизведе потискащата атмосфера в галактическите капсули.

На церемонията за разкриване на кинофестивала във Венеция актрисата Ванеса Редгрейв ще получи почетна премия " Златен лъв " за цялостна кариера.

Режисьорът Гийермо дел Торо, който предходната година завоюва премия " Златен лъв " и " Оскар " за най-хубав филм с " Формата на водата ", тази година се завърна във Венеция като ръководител на журито.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР