Кинофестивалът в Кан се сдоби с нов протест на червения

...
Кинофестивалът в Кан се сдоби с нов протест на червения
Коментари Харесай

Феминистки протест на кинофестивала в Кан

Кинофестивалът в Кан се снабди с нов митинг на аления килим, два дни откакто топлес жена провежда акция, с която да провокира вниманието на света към. Група дами, облечени в черно, разгънаха транспарант и пуснаха черни димки, като подвигнаха юмруци във въздуха. Акцията цели да насочи вниманието към значим международен проблем. Жените подвигнаха дълъг лист с вписани 100 двадесет и девет имена на дами, убити от мъже във Франция при домашно принуждение. Списъкът, съгласно групата, показва „ 129 убийства във Франция от последния състоял се фестивал в Кан “.

 Новата хибридна война на Путин е да сътвори международен апетит 23 май 2022 | Руският президент Владимир Путин преднамерено се стреми да провокира апетит в Близкия изток и Африка и по този начин да...
Feminist protest at Holy Spider premier
— Gregory Ellwood - CANNES - The Playlist (@TheGregoryE)
От основателите на кино лентата „ Riposte Féministe “ оповестиха, че стоят зад митинга. Това е документална лента от Франция, която споделя за изобличаването на случаи на фемицид, а филмът „ Holy Spider “ по време, на който се състоя акцията, е феминистки трилър за жена в Иран, която наблюдава историята на мъж, който убива проститутки.

Една на всеки 4 дами по света претърпява домашно принуждение преди 50-годишна възраст, излиза наяве от умозаключение на 366 изследвания по света. Анализът обобщава сигналите от над 2 милиона дами на възраст от 15 до 50 години. 27% от интервюираните настояват, че са претърпели физическо и/или полово принуждение от сътрудник от мъжки пол през живота си.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР