Кинкс“, легендарната британска група от 60-те години на миналия век,

...
Кинкс“, легендарната британска група от 60-те години на миналия век,
Коментари Харесай

Легендарна британска група се събира отново

„ Кинкс “, именитата английска група от 60-те години на предишния век, е допустимо да се събере още веднъж, двадесетина години след разпадането й.

За тази опция загатна 74-годишният фронтмен на състава Рей Дейвис. Той съзрял повторното съставяне на „ Кинкс “ с останалите й двама живи членове, откакто работил с тях в студиото. Става дума за брата на Рей, Дейв Дейвис и за барабаниста Мик Ейвъри. По думите на фронтмена, тримата работели над нов албум на „ Кинкс “. „ Написах куп песни за бандата, преди да се разделим, и мисля, че е пристигнал подобаващият миг да ги осъществяваме “, разяснява Рей Дейвис.



Съставът е учреден през 1964 година от братята Дейвис в източен квартал на Лондон. Групата се постанова като една от най-влиятелните през 60-те години. Сред шлагерите на бандата попадат „ Sunny Afternoon “ „ Lola “ и „ You really got me “ с взривяващите акомпанименти, въодушевили по-късно хард рокаджиите от „ Ван Хален “. „ Кинкс “ продължиха да гастролират през 70-те и 80-те години, преди да се разпаднат през 1996 година. В репертоара им са включени 24 студийни албума.





Източник: chr.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР