Кимбъл Мъск - по-младият брат на Илон Мъск - е

...
Кимбъл Мъск - по-младият брат на Илон Мъск - е
Коментари Харесай

Братът на Илон Мъск - Кимбъл - е продал акции на Тесла за 25.6 млн. долара

Кимбъл Мъск - по-младият брат на Илон Мъск - е продал акции на "Тесла " за 25.6 млн. щ. $, излиза наяве от декларацията, импортирана в щатската Комисия за скъпи бумаги и фондови тържища.

Четиридесет и осемгодишният мъж, който е член на борда на производителя на електрически коли, се е разделил с 30 хиляди фирмени акции при междинна цена от 852.12 щ. $ всяка. Сделката е била осъществена на 9 февруари, а ден по-късно котировките на книжата на "Тесла " са изгубили 5.3% от пазарната си оценка и са завършили търговията си по 804.82 $ парчето. Акциите на компанията нарастнаха с впечатляващите 743% през 2020-а и с нови 14% през тази година.

Може би е чиста случайност, че Кимбъл е осъществил транзакцията ден след новината, че "Тесла " е вложила 1.5 милиарда $ в Bitcoin и има намерение да включи виртуалната валута измежду допустимите средства за заплащания на продукцията си. Продажбата редуцира с към 5% вложението на по-младия Мъск в акции на "Тесла " - до 599,740 броя.

По данни, събрани от организация "Блумбърг ", чиновници на производителя на електрически коли имат 19.6% дял от компаният. Междувременно, членът на борда на "Тесла " - Антонио Гарсия, е продал при започване на февруари 150,747 фирмени акции, вследствие на което директното му присъединяване във фирмения капитал е слязло до 2,545 броя. Гарсия обаче е заменил продадените бумаги с към 150 хиляди броя "кол-опции " (които дават право за покупка на съответния актив на избрана цена на или преди датата на контракта) с падежи през юни 2022-а и 2025 и при цени, "задействащи " покупките, надлежно от 52.38 и 68.56 $ на акция. Гарсия има и косвено 1.3 млн. акции на "Тесла " посредством фонда AJG Growth Fund.

Кимбъл Мъск е основен изпълнителен шеф и съосновател на семейството от заведения за хранене The Kitchen restaurant Group. Гарсия е създател и началник на капиталовата компания Valor Equity Partners.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР