Километрични задръствания се образуваха на пътя Пловдив - Карлово в

...
Километрични задръствания се образуваха на пътя Пловдив - Карлово в
Коментари Харесай

Протестиращите розопроизводители блокираха пътя Пловдив - Карлово край град Баня

Километрични тапи се образуваха на пътя Пловдив - Карлово в региона на град Баня, поради протестна обсада на розопроизводители. Те са недоволни от ниските изкупни цени.

Производителите разсипаха на пътя розов цвят и подвигнаха плакати с настояванията си. Те отхвърлиха да пропущат коли и за минути се образуваха големи колони от коли. Протестиращите споделиха, че желаят незабавна интервенция на страната и цените сега ги убиват.

През блокадата съумя да премине министър Порожанов, който прикани всички на пътя да дойдат са на договарянията в Карлово. Производителите се обърнаха към министъра с думите:

" В  момента сме на нула.  На 1.60 лева дори изкарване пари от личния си джоб, вървим и теглим заеми, с цел да може да си платим на служащите, тъй като не може да им платиш. Ние сме измамници и лъжци, с цел да не си платим. Цена под 3 лева  е просто убийствена. Няма по какъв начин да съществуваме. По-добре да не вършим нищо, да отпътуваме в чужбина, да си пращаме децата там. Тука няма опция! Може би задачата на страната е такава - всички да заминем за чужбина?! "

В Карлово стартира среща на представителите на протестиращите с министъра на земеделието Румен Порожанов. Протестиращите пропущат коли за малко, само че на процедура блокадъта продължава.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР