Килиан Мбапе не успя да стане световен шампион с отбора

...
Килиан Мбапе не успя да стане световен шампион с отбора
Коментари Харесай

Килиан Мбапе е голмайстор №1 в света за 2022 г.

Килиан Мбапе не съумя да стане международен първенец с тима на Франция за повторно, само че приключи 2022-ра с влиятелно звание. Според интернационалната федерация по футболна история и статистика (IFFHS) 24-годишният нападател на ПСЖ е голмайстор №1 в света календарната година, освен това с галактическо достижение - 56 гола в 56 мача (средно 1.0).

Мбапе заби последното си попадение за 2022 година на 28 декември против " Страсбург " в мач от Лига 1, когато осъществя в 90+6 мин. от дузпа, отсъдена за попречване на самия него. По този метод той оформи актива си във френския шампионат на общо 32 гола за годината. Останалият му актив се разпределя както следва: 3 за националната купа, 9 в евротурнирите и 12 за националния тим.  

С попадението си против " Евертън " (1:1) на 31 декември пък головият терминатор на " Манчестър Сити " ЕрлингХоланд изскочи второ място в класацията с 46 (30-2-5-9). Също с толкоз е и играещият в малайзийския " Джохор Дарул Та`зим " бразилец Бергсон (29-11-6-0), само че по спомагателни критерии той остава след норвежеца.

В Топ класацията има и футболисти от едва известни шампионати като анголското, сингапурското и малайзийското, само че в тях в действителност блестят играчи от Бразилия, Аржентина, Черна гора и Япония.

Ето и Топ 10 за 2022 година:

Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР