Килиан Мбапе, който отбеляза гол при успеха на ПСЖ над

...
Килиан Мбапе, който отбеляза гол при успеха на ПСЖ над
Коментари Харесай

Килиан Мбапе: Мотивиран съм повече от всякога да печеля титли с ПСЖ

Килиан Мбапе, който означи гол при триумфа на ПСЖ над Тулуза с 2:0, съобщи, че отборът е извънредно благополучен, че стартира годината с купа.

Парижани завоюваха своя 12-и Трофей на първенците в сряда вечерта. Това бе първа купа за треньора Луис Енрике с първенеца на Франция. 47-ият мач за Суперкупата на страната се игра на " Парк де Пренс ".

С това попадение Мбапе стана голмайстор №1 на тима на " Парк де Пренс " със 111 попадения.

" Важно е да запазим тази позитивна серпантина във връзка с финали и титли. Това беше мач, който не беше елементарен, ние го направихме малко комплициран, само че по-късно успяхме да наложим надзор на играта, въпреки да имахме моменти на усложнения. Но въпреки всичко сме щастливи, че се прибираме вкъщи с купата ", съобщи голмайсторът на парижани.



Френският национал играе за ПСЖ от 2018 година. Той има контракт с клуба до лятото, след което ще стане свободен сътрудник. Попитан взел ли е към този момент своето решение, той съобщи, че е стимулиран повече от всеки път да печели трофеи със своя тим.

" Все още не, стимулиран съм мощно за тази година, за мен това е доста значимо, да имам мотивацията да печелим с клуба. Както споделих, би трябвало да се борим за купите в другите шампионати, това е най-важното и към този момент взехме една. Със съглашението, което сключих с президента предишното лято, без значение от моето извънредно решение, успяхме да запазим спокойствието в клуба, който е изправен пред нови провокации и това си остава най-важното. Така че на този стадий, това е второстепенно ", изясни Мбапе.

Запитан от репортерите, къде тимът към момента би трябвало да се усъвършенства, той съобщи, че един тим постоянно би трябвало да развива играта си и да награжда. Голмайсторът на парижани разяснява и работата на Луис Енрике.

" Винаги би трябвало да се подобряваш, това е обикновено. Треньорът пристигна с ясни хрумвания, с доста хрумвания. Колкото и да са положителни играчите, лишава време да се пригодят към условията на новия треньор. Мисля, че тимът е доста по-подреден, виждаме го и в нападателен проект. Ще забележим на 14 февруари (б.а. ПСЖ играе с Реал Сосиедад, първи осминафинален мач от Шампионската лига).



Във връзка с позиционирането му на терена, Килиан Мбапе изясни, че съгласно Енрике, един добър състезател може да играе на няколко позиции.

" Мисля, че съм добър състезател (смее се). Днес играя в центъра, само че хубавото е, че без значение на каква позиция играя, къде играем, той ни подрежда съгласно нашите качества, което значи, че не сме дезориентирани. Независимо къде играя, мисля, че няма да имам проблем с представянето ", изясни още звездата на парижани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР