Кифлички на пара – полезна и вкусна рецепта Красиви и

...
Кифлички на пара – полезна и вкусна рецепта Красиви и
Коментари Харесай

Кифлички на пара – интересната форма ще се хареса на децата

Кифлички на пара – потребна и вкусна рецепта

Красиви и вкусни кифлички с тиква на пара идват при нас от азиатската кухня. Китайските ястия постоянно са били истински, а някои са толкоз характерни, че малко хора се осмеляват да ги опитат.

Кифличките са лесни за подготвяне и доста нежни. За феновете на ястията на пара това е същинска находка. Кифличките са сладки, а забавната форма ще зарадва децата.

Необходими съставки:
пшенично брашно – 420 гр.
тиква – 200 гр.
захар – 2 с.л.
суха квас – 2 ч.л.
вода – 170 мл.
сол – 2 щипки
слънчогледово масло – 2 с.л.

Начин на подготвяне:
Пригответе бялото тесто. В топла вода прибавете 1 ч.л. квас без връх, 1 с.л. захар и 60 гр. брашно, разбъркайте и оставете да престои 5 мин. В 200 гр. брашно прибавете щипка сол и изсипете маята. Омесете тестото, то би трябвало да е меко. Покрийте с фолио и поставете на топло място за час.

За второто тесто, сварената тиква смесете с 1 с.л. захар. Добавете 1 ч.л. квас, разбъркайте и оставете за няколко минути.

В дълбока купа смесете 160 гр. брашно, щипка сол и тиквено пюре. Омесете и оставете под фолио да нарасне. След като тестото нарасне, премесете го още веднъж, поръсвайки с брашно. Разделете всяко на две половини.

Част от бялото тесто се разточва на лента, а тиквеното – в правоъгълник, в средата на който вършим дупки с тръбичка.

Бялото тесто поставете върху оранжевото и прищипете краищата му. Изрежете остатъка с ножица, обърнете го и нарежете на равни елементи.

Втората част от бялото тесто разточваме в правоъгълник и покриваме с фолио. Разточете и тиквеното и го нарежете на тънки линии.

Намажете лентите с растително масло и ги разпределете върху бялото тесто. Закрепваме краищата, обърнете и нарежете. Отворете леко отрязаните елементи.

Разпределете в уреда за готвене на пара на разстояние едно от друго, оставете за 10 минути и гответе за 15 минути.

Вижте още: Картофено руло с кайма – изненадайте околните си с тази рецепта

Ако намалите количеството захар три пъти, кифлите на пара съвършено ще заменят хляба по време на обяда. Азиатската кухня е богата на необикновени предписания.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР