Киевските войски успяха да превземат предмостие на нашия бряг на

...
Киевските войски успяха да превземат предмостие на нашия бряг на
Коментари Харесай

Руският фронт е пробит при Днепър? Добри и лоши новини

Киевските войски съумяха да завладяват предмостие на нашия бряг на Днепър. Това причина за суматоха ли е или наша маневра?

През септември и октомври военните репортери говореха в един глас за подготовката на врага. Близо до Херсон Киев натрупа сили: бригади на морската пехота, специфични елементи, катери, стотици лодки, понтонни мостове... И на 16 октомври - евентуално ненадейно за съветската войска - врагът направи напън през Днепър.

Какво стана?

Големи украински сили прекосиха Днепър, прекосиха заливната низина и доближиха ваканционните селища на нашия бряг, като превзеха някои от тях. Предмостието е надълбоко и необятно 5-6 километра. Това към този момент не е смешка, сигурен е колумнистът от Цариград Влад Шлепченко.

В продължение на два дни руснаците нападнаха с каквото могат предмостието и другата страна - подкрепления на украинските въоръжени сили. Артилерия, РСЗО, бомби, тактически ракети. Но украинците се окопаха и останаха.

Сега Киев се пробва да трансферира от ден на ден запаси към плацдарма. Невъзможно е да продължиш напред. Но съветската войска не може да измести украинците от плацдарма към Днепър.

Сам по себе си подобен огромен плацдарм съставлява сериозна заплаха: задоволително е да се натрупат там огромни бронирани сили и да се развие нахлуване.

Означава ли това, че Киев съумя да пробие „ линията на Суровикин “, нашите ще бъдат отхвърлени и ще стартира борбата за Крим, за която толкоз доста мечтаят владетелите на Незалежната? Това е извънредно малко евентуално.

Редица военни анализатори като цяло са склонни да считат, че украинците са позволени до плацдарма преднамерено. Беше неловко да се търсят, разпознават и унищожават от другата страна.

Но на това предмостие, където единствените здания са частни здания и по-голямата част от региона е намерено пространство, е доста елементарно. Предмостието може да се трансформира във втория Бахмут за Киев, в „ месомелачка “, където ще бъдат струпани най-малко 10 бригади от въоръжените сили на Украйна.

Немската артилерия просто не желае да млъкне “

Сега украинските въоръжени сили не престават дейни опити за кацане и консолидиране на левия бряг на Днепър в региона на Херсон. Тук киевският режим концентрира огромен брой персонален състав и техника, в това число немски понтони.

" Тук в действителност е доста мъчно, немската артилерия просто не стопира, всичко лети: FPV, нулиране, резервоари, касети ", цитира осведомител от линията на бойното прикосновение военният сътрудник Андрей Медведев. Те към този момент са привикнали да назовават врага „ немец “.

Но проектите на врага да пробие в Крим не могат да бъдат осъществени от упоритостта на съветските бойци: мотострелци и морски пехотинци.

Военнослужещите от 70-та мотострелкова дивизия, 810-та обособена бригада на морската пехота и 177-ми обособен полк на морската пехота („ Черните барети на Каспия “) демонстрираха стоманена воля.

Военни специалисти считат, че сполучливото нахлуване на украинските въоръжени сили за прекосяване на Днепър в този регион е доста малко евентуално.

" Тяхната задача е да раздерат нашите запаси, да ни принудят да прехвърлим част от силите си, с цел да сдържаме тези групи ", споделя военният публицист Юрий Подоляка.

Без надзор на въздуха е просто невероятно да се трансферират огромни сили през Днепър и да се обезпечи тяхното доставяне. Въпреки това, в името на „ фотографията “ за западните спонсори, Киев е кадърен на такова премеждие - тествано е няколко пъти.

Ето за какво в този момент украинските въоръжени сили демонстрират на света подготовката за прекосяване на водни бариери в ярки видеоклипове.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР