Киевски полицаи направиха втори опит тази сутрин да задържат водача

...
Киевски полицаи направиха втори опит тази сутрин да задържат водача
Коментари Харесай

Нови сблъсъци в Киев, полицията пак не успя да арестува Саакашвили

Киевски служители на реда направиха втори опит тази заран да задържат лидера на украинската партия " Движение на новите сили " Михаил Саакашвили.

Това се случи в палатковия лагер край Върховната рада, който последователите на Саакашвили издигнаха. Именно те обаче отвърнаха на опита на службите да арестуват водача им със сериозен отпор, след което служителите на реда и се отхвърлиха, оповестява УНИАН, представена от news.bg.

Няма арестувани участници в митинга, оповестява УНИАН. Според стачкуващи към 6 ч. сутринта незнайни пристигнали в лагера и " почнали да бият всички ". Неколцина били ранени.

След несполучливия опит Саакашвили да бъде задържан протестиращите започнаха в допълнение да укрепват палатковия лагер. Много от стачкуващите са облечени в камуфлажни облекла, а някои от тях носят и противогази.

Самият Саакашвили - някогашен президент на Грузия, след това губернатор на Одеска област, а през днешния ден украински опозиционер, съобщи през днешния ден, че тази заран " хора с черни униформи " " нападнали " лагера в блян да го заловят.

Във фейсбук профила си Саакашвили написа: " Обръщам се към Порошенко: какво задачите с тези провокации? Недейте да нападате и не карайте хората да се бранят! Това е мирна акция! ".

Вчера след обиск в дома на Саакашвили, полицията го арестува. Това стана на покрива на постройката, където някогашния президент на Грузия се беше качил и заплашваше, че ще скочи. По-късно обаче негови последователи и симпатизанти разрушиха полицейската кола, с която той бе извозван към следствието за разпит и освободиха водача си.

Саакашвили упреква президента Петро Порошенко в изменничество по отношение на ползите на Украйна и желае неговото отдръпване.

Генералният прокурор на Украйна Юрий Луценко съобщи във вторник, че Саакашвили би трябвало в период от 24 часа да се съобщи на правоохранителните органи. Според прокуратурата Саакашвили е получил 500 000 $ от украински предприемачи, свързани с Русия, за финансиране на манифестации за завладяване на властта в Украйна.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР