Киев. Украйна започна операция по укрепването на границата с Беларус,

...
Киев. Украйна започна операция по укрепването на границата с Беларус,
Коментари Харесай

EA Daily: Украйна започна операция по укрепването на границата с Беларус

Киев. Украйна стартира интервенция по укрепването на границата с Беларус, предава EA Daily , като прецизира, че съгласно Държавната гранична работа, задачата й да се предотвратят възможни опити за пробив на незаконни мигранти от прилежащата страна.

Въпреки че няма забележими признаци за такава вероятност, първият заместник-ръководител на Държавната гранична работа на Украйна Владимир Никифоренко въпреки всичко сподели, че опасността от миграционната рецесия, която се популяризира на украинско-беларуската граница, остава.

„ За по-нататъшна реакция на вероятно усложняване на обстановката, взаимно с взаимодействащите държавни структури е контрактувана взаимна специфична гранична интервенция и е създаден подобаващ проект. И публично стартира нощес “, сподели той.

Основната задача на спецоперацията е да предотврати прекосяването на незаконните мигранти през държавната граница и навлизането на украинска територия. Именно за това се обезпечава координацията на дейностите на всички участващи сили.

Операцията се координира от Държавната гранична работа и се организира взаимно със силите на Националната армия, Националната полиция, Въоръжените сили на Украйна и други участващи запаси.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР