Киев. Украйна проведе първия си военен парад от няколко години,

...
Киев. Украйна проведе първия си военен парад от няколко години,
Коментари Харесай

Reuters: Украйна отбеляза Деня на независимостта си с обещание да си възвърне загубените територии

Киев. Украйна организира първия си боен церемониал от няколко години, отбелязвайки 30 -годишнината от независимостта си и обявявайки, че ще си върне елементи от изгубените от Русия и бунтовниците в Донецк и Луганск територии, предава Reuters .

Части от украинската войска, танкове, бронетранспортьори, ракети и системи за противовъздушна защита минаха по централната улица на Киев, до момента в който в това време се организира церемониал на подразделенията на Военноморски сили на Украйна в черноморското пристанище Одеса

„ Борим се за нашия народ, тъй като е допустимо да се окупират краткотрайно територии, само че е невероятно да се окупира любовта на хората към Украйна “, съобщи президентът Владимир Зеленски на церемонията преди началото на парада. „ Хората в Донбас и Крим ще се върнат при нас, тъй като ние сме семейство “, сподели той.

Отношенията сред Киев и Москва се сринаха, откакто Русия причисли Кримския полуостров през 2014 година и избухнаа война сред украински войски и подкрепяните от Русия сили в Източна Украйна, която съгласно Киев е лишила живота на 14 000 души за седем години.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР