Киев предлага да разреши споровете с Москва за Крим и

...
Киев предлага да разреши споровете с Москва за Крим и
Коментари Харесай

Киев предложи въпросите за Крим да бъдат решени в двустранни преговори

Киев предлага да позволи разногласията с Москва за Крим и Севастопол посредством двустранни договаряния, сподели президентският асистент Владимир Медински след руско-украинските договаряния в Истанбул.

„ Статусите са предписани в детайли, какво би трябвало да вършат държавите-гаранти, защото Украйна става неутрална необвързана страна, се разказва процедурата за влизане в действие на контракта, процедурата за краткотрайното му използване, процедурата за смяна на законодателството и правни документи на Украйна в сходство с Конституцията на страната. Още един път се акцентира, че противоречивите въпроси сред Русия и Украйна за Крим и Севастопол се вземат решение единствено посредством двустранни договаряния “, сподели Медински, представен от ТАСС.

По-рано Русия получи писмени оферти от Украйна, потвърждаващи желанието й за безпристрастен и неядрен статут.

Ръководителят на съветската делегация Владимир Медински разгласи опцията за среща сред Путин и Зеленски по едно и също време с парафирането на контракта сред двете страни на равнище външни министри.

След договаряния съветското министерство на защитата реши фрапантно да понижи бойните дейности в регионите на Киев и Чернигов.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР