Киев отказа да подпише пряко споразумение с МоскваРусия и Украйна

...
Киев отказа да подпише пряко споразумение с МоскваРусия и Украйна
Коментари Харесай

Русия и Украйна подписаха с ООН и Турция споразумения за износ на зърно за световните пазари

Киев отхвърли да подпише директно съглашение с Москва

Русия и Украйна подписаха през днешния ден в Истанбул две обособени съглашения с Турция и Организация на обединените нации за износа на зърно и селскостопански артикули през Черно море, съобщи Франс прес, представена от.

Сключването на споразуменията проправя пътя за износа на милиони тонове от по този начин нужното на интернационалните пазари украинско зърно, както и на съветски зърнени култури и торове. То поставя завършек на породената от войната невъзможност, заплашила продоволствената сигурност в световен мащаб, акцентира Асошиейтед прес.

Киев отхвърли да подпише директно съглашение с Москва.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу и украинският министър на инфраструктурата Олександър Кубраков подписаха идентични контракти с генералния секретар на Обединените народи Антониу Гутериш и турския министър на защитата Хулуси Акар.

На церемонията участва турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

"Днес в Черно море блестна светлината на един фар. Фар на вярата, на опциите, фар на облекчение по света, който се нуждае от неговата светлина повече от всеки път ", съобщи Гутериш.

"Вие преодоляхте трудностите и загърбихте различията, с цел да проправите път за самодейност, която ще служи на ползите на всички ", обърна се генералният секретар на Организация на обединените нации към представителите на Русия и Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР