Киев никога няма да призове за разполагане на американски войски

...
Киев никога няма да призове за разполагане на американски войски
Коментари Харесай

Вашингтон предостави на Украйна помощ от 1 милиард долара

Киев „ в никакъв случай няма да призове за разполагане на американски войски в Украйна “, съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба на конференция в украинската столица с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който изненадвщо дойде през днешния ден там.


Кулеба разгласи още, че „ помощта на Съединени американски щати не е щедрост. Днес, с помощта на нашите сътрудници, Украйна възпира експанзията на Русия. И ние няма да изложим на риск нито един американец, “, увери Кулеба.

На собствен ред Блинкен разгласи, че Вашингтон ще даде на Киев спомагателна помощ размер на 1 милиард $, която включва както военна, по този начин и гражданска помощ.

Пентагона към този момент заяви, че Съединени американски щати ще предадат на Украйна снаряди с обеднен уран в границите на нов пакет от военна помощ в размер на 175 млн. $.

Още срещи на Блинкен в Киев

Преди това президентът Володимир Зеленски предизвести за идна сложна зима на срещата си Антъни Блинкен. " Предстои сложна зима. Но ние сме щастливи, че не сме сами през тази зима. Ще се оправим дружно с нашите сътрудници ", съобщи украинският президент пред Блинкен, като благодари на Съединени американски щати за помощта им за енергийния бранш на Украйна, който беше обиден от систематични съветски удари през предходната година.

Блинкен организира среща и с премиера Денис Шмихал. Двамата разискаха въпроси, свързани с бъдещата помощ, която Съединени американски щати ще указва на Украйна. Държавният секретар удостовери, че Съединени американски щати ще продължи да подкрепя Киев във боен проект и ще спомага за икономическото възобновяване на Украйна и укрепването на демократичните и́ институции, заяви „ TVP World ”.

„ Впечатлен съм от изключителната устойчивост на украинския народ, неговата военна мощност и доста мощно водачество, от което украинците печелят в този най-труден интервал “, акцентира Блинкен.

Той добави, че е пристигнал в Киев значително по молба на президента Байдън, с цел да удостовери уговорката на Съединени американски щати да поддържат Украйна и да оказват помощ за постигането на триумф във военната сфера, а също и напъните за създаване на мощна стопанска система и демократично ръководство.

„ Защото всички тези неща – войска, способна да възпира по-нататъшна експанзия, както и постоянна народна власт и мощна стопанска система – са разликата сред Украйна, която просто оцелява, и Украйна, която просперира, което тя би трябвало и може да направи в бъдеще. И ние ще бъдем ваши сътрудници в тези старания дружно с доста други страни по света “, увери държавният секретар на Съединени американски щати.


Както означи Денис Шмихал, пред лицето на съветската експанзия Съединени американски щати са най-големият донор на директна бюджетна поддръжка за Украйна. Според него към 20,5 милиарда щатски $ или една трета от цялата директна икономическа помощ за Украйна е предоставена от Съединени американски щати.

„ Ние изключително ценим обстоятелството, че тези средства се дават под формата на безплатна помощ, което понижава размера на държавния дълг на Украйна в този сложен миг “, сподели украинският министър председател.

По-специално Шмихал благодари на Съединени американски щати за поддръжката, предоставена в границите на взаимния план със Световната банка за поддръжка на обществените разноски за обезпечаване на устойчива обществена администрация в Украйна — планът „ Мир в Украйна “, който се извършва от юни 2021 година Като част от плана Киев към този момент получи финансова поддръжка от Вашингтон в размер на 17,9 милиарда щатски $, в това число 8,5 милиарда още тази година. Практически всички заплати в Украйна в обществения бранш за предходната година, както и множеството стратегии за обществено обезпечаване, пенсии са финансирани за сметка на " Мир в Украйна ", изясни министър председателят.

„ Разбира се, ние оценяваме съдействието със Съединени американски щати в границите на подготовката и сключването на двустранно съглашение сред Киев и Вашингтон за краткотрайно прекъсване и погашение на държавния дълг по заеми, в границите на наредбите на меморандума по отношение на нашите връзки. със страните членки на Парижкия клуб на кредиторите “, добави държавният глава.

Престъплението в Константиновка

По-късно Зеленски заяви, че при съветски удар по пазар в Източна Украйна са починали 16 души, а други са били ранени. Ударът е осъществен, до момента в който продължаваше визитата на Блинкен в Киев, съобщи Агенция Франс Прес.

" В този миг артилерията на съветските терористи е умъртвила 16 души в град Костантиновка, Донецка област. Обикновен пазар. Магазини. Аптека. Хора, които не са създали нищо неприятно. Много ранени ", съобщи Зеленски в обява в обществените мрежи.

Градът има 70-хилядно население.

Денис Шмигал разгласява фрагменти от охранителни камери, на които се вижда по какъв начин гърмежът се врязва в редици от павилиони, кара жителите да бягат, с цел да се скрият, и провокира аларми на коли. Той твърди, че измежду починалите има едно дете.


След привършване на избавителната интервенцията стана известно за 17 жертви, както и за 32 ранени, заяви вътрешният министър Игор Клименко в Telegram. Служител в ефира на телемарафона сподели, че информацията за гибелта на дете към момента не е доказана.

Клименко посочи, че измежду починалите, които са разпознати, най-възрастната жертва е жена, родена през 1940 година, и най-младата е мъж, роден през 2005 година " Става дума за телата, които са разпознати сега. Някои от телата са раздрани и в този момент се опитваме да идентифицираме всички тези тела със експерти в моргата ", сподели още министърът, представен от организация УНИАН. В същото време той сподели, че съвсем всички починали са поданици на Константиновка. Клименко сподели, че на мястото работят ДНК лаборатории. „ Вече сме избрали подобаващите ДНК профили от телата на мъртвите и в този момент избираме подобаващите ДНК профили от родственици “, сподели той. Министърът прикани роднините по първа линия, които са изгубили връзка с околните си, да се свържат с полицията и криминалистите, които работят на местопроизшествието. Министърът акцентира, че това е ужасна покруса, защото е обстрелвано цивилното население, там няма военни елементи. „ Нищо не може да оправдае тази глупава офанзива против цивилното население, против цивилната инфраструктура “, осъди Клименко. Той добави, че са потърпевши и две пететажни къщи със 122 жилището. По думите му на пазара са потърпевши 28 павилиона, осем от тях са разрушени до основи. Министърът означи, че сега видът оръжие, с което е ударен града, се изследва от експерти, а на място работят специалисти по взривни субстанции.

Остро наказание

Европейският съюз осъди в сряда „ гнусната и варварска “ смъртоносна офанзива от страна на Русия против пазар в Източна Украйна. „ Русия продължава да тероризира цивилното население на Украйна. В изказване представител на блока окачестви днешната ракетна офанзива като „ отвратителна и варварска “. „ Тази офанзива следва ескалация през последните месеци на офанзиви с ракети и дронове в цяла Украйна, изключително против цивилни обекти, убивайки и ранявайки повече от 410 цивилни единствено през последните две седмици. “

" Умишлените офанзиви против цивилни са военни закононарушения. Всички командири, причинители и съучастници в тези зверства ще бъдат подведени под отговорност ", се споделя в изказването на Европейски Съюз.

„ Тези брутални съветски офанзиви акцентират какъв брой е значимо да продължим да поддържаме народа на Украйна, до момента в който пази своята територия “, сподели говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер на всекидневен брифинг.

Хуманитарният делегат на Организация на обединените нации за Украйна Денис Брауно също осъди като „ отвратителна “ нападението против пазар в Константиновка.

" Тази брутална офанзива против почтени хора, които спокойно пазарят на пазар, ясно демонстрира: тази съветска нападателна война е офанзива против интернационалното право, против човечеството ", написа немската външна министърка Аналена Бербок в „ X “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР