Киев не възприема препоръките на някои западни партньори да започне

...
Киев не възприема препоръките на някои западни партньори да започне
Коментари Харесай

Киев: Преговори с Русия само след пълна деокупация на Донбас и Крим

Киев не възприема рекомендациите на някои западни сътрудници да стартира мирни договаряния с Русия и упорства за цялостна деокупация на Донбас и Крим.

Според източник на онлайн изданието " Европейска истина " по време на визитата си в Киев държавният секретар Антъни Блинкен е предал обръщение от президента Джо Байдън, че е належащо да стартират договаряния с Путин.

Президентът Владимир Зеленски акцентира, че договаряния с Русия за завършек на войната са невъзможни към този момент, доколкото съветската страна " не може да формулира никакви съответни позиции ".

" Ние желаеме да приключим войната, само че се промени пространството, опциите. Обществото не желае да преговаряме с терористи ", съобщи украинският президент на годишната среща на Yalta European Strategy (YES) извършена скрито и при изключителни ограничения за сигурност през вчерашния ден в Киев.

Зеленски подчертал, че в тази ситуация с съветската страна няма убеденост, че те ще съблюдават обещанията си.

" Аз считам, че няма да го създадат. Никой не има вяра. Те са токсични ", декларирал той.

По думите на Зеленски, първо Русия би трябвало да напусне украинските територии и да престане да се държи като терорист, а по-късно към този момент може да се приказва за дипломация.

Президентът подчертал, че " пътят към връщането на цялата окупирана от Русия територия става все по-ясен и Украйна не може да си разреши да спре ".

" Ние виждаме контурите на възобновяване на териториалната целокупност на страната ни. Знаем, че този път е комплициран, само че също по този начин знаем, че би трябвало да изминем този път и го вършим. Не можем да си позволим да спрем. Това е основният сигнал към всички, които някъде нещо си мислят. Някои водачи дори се пробват да ни тласнат в нечии прегръдки. Не, ние не можем да си позволим да спрем ", изрично декларирал той.

По време на форума няколко представители на украинските управляващи обществено отхвърлиха опцията за договаряния с русия, въпреки че отхвърлиха да оповестят от кого е постъпила сходна рекомендация.

Препоръка: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР